Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τι λένε οι λογιστές της Αργολίδας για το ασφαλιστικό

ΔημοσιεύτηκεΔευ. 22 Φεβ. 2016
από admin

Ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ναυπλίας – Ερμιονίδας πιστός στις θέσεις του για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα σε συνδυασμό με ένα λογικό ασφαλιστικό περιβάλλον και αντίθετος σε οποιοδήποτε σχέδιο ικανοποίησης παράλογων ‘’εισπρακτικών ‘’ απαιτήσεων απαιτεί την απόσυρση του σχεδίου που έχει κατατεθεί, την κατάθέση των στοιχείων και των αναλογιστικών μελετών στις οποίες στηρίζεται η κυβέρνηση σε συνδυασμό με τις βέλτιστες καλές πρακτικές των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών ώστε ο νέος διάλογος από μηδενική βάση να οδηγήσει σε μια νέα νομολογία που όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα συμφωνούν ότι τα νέα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση θα είναι ορθολογικά και ταυτόχρονα κατάλληλα και αναγκαία για την πραγμάτωση του επιδιωκόμενου σκοπού. 

Δηλαδή, δεν επιτρέπεται η Διοίκηση να υπερβαίνει το εύλογο, απολύτως αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο. Η εφαρμογή νομοθετικών διατάξεων που ερμηνεύουν με τρόπο ανεπιεική και δογματικό τις επικρατούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες καθώς και η μη διασφάλιση μέσω της επιδίωξης του ηπιότερου μέτρου της ατομικής και κοινωνικής υπόστασης του επιστήμονα- επαγγελματία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στην αδυναμία κάλυψης των βιοποριστικών του αναγκών όπως και- σημαντικότερο στην πλήρη στέρηση της δυνατότητας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η σύνδεση εισοδήματος και φοροδοτικής ικανότητας μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ως ένα χρήσιμο εργαλείο δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει την μάστιγα της αδήλωτης εργασίας, δεδομένης της ανισοκατανομής των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Η “βραδυφλεγής βόμβα” του ασφαλιστικού αφορά όλους. Οι όποιες ρυθμίσεις προκριθούν θα πρέπει να διέπονται από σταθερούς και δίκαιους κανόνες λειτουργίας που θα ρυθμίζουν με όμοιο τρόπο όμοιες καταστάσεις και να αλληλοσταθμίζει τα αλληλοσυγκρουόμενα αγαθά ,όπως άλλωστε αυτά προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τις συνθήκες της Ε.Ε. Ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όπως αυτό της ασφάλισης δεν μπορεί να επιδέχεται αδικαιολόγητα επιλεκτικούς χειρισμούς με το πρόσχημα ότι η καθολική εφαρμογή του στα σταθεί εμπόδιο στην αποτελεσματικότητα της της Κρατικής δράσης. Είναι σαφές ότι η εργασία από μόνης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το ασφαλιστικό σύστημα και είναι αναγκαίο να αναζητηθούν και συμπληρωματικές πηγές χρηματοδότησης εκτός ασφαλιστικού συστήματος (ειδικά τέλη, κοινωνικοί πόροι…)προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού.

Για τους λόγους αυτούς χωρίς να παραβλέπουμε και το τεχνικό κομμάτι της αριθμητικής ανάλυσης των προτάσεων της Κυβέρνησης, ζητούμε να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος που να έχει ορθολογική και επιστημονική βάση και να μην στηρίζεται σε λαϊκίστικες ρητορικές και προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας. Άλλωστε βασική συνιστώσα μιας μεγάλης προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας μας αποτελεί και το επιστημονικό δυναμικό της χωράς μας-μέσα στο οποίο εντάσσεται και ο κλάδος των λογιστών-φοροτεχνικών που είναι έτοιμο να συμβάλλει όπως κάνει όλα τα τελευταία μνημονικά έτη στην δημιουργία ενός σύγχρονου , αποτελεσματικού και δίκαιου Κράτους.
 

Ετικέτες

Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ναυπλίας Ερμιονίδας Λογιστές Φοροτεχνικοί Ναύπλιο Ερμιονίδα Προτάσεις Ασφαλιστικό

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.