Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημήτρης Καμπόσος

Τί λέει ο Καμπόσος για τα μεγάφωνα με τις λειτουργίες στο Άργος

«Ξαφνικά φέτος αρχίσατε να ενοχλείστε και θα θελα κάποια στιγμή να μάθω το λόγο».

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας από μεγάφωνα που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιο κτήριο στο Άργος, με άλλους να επικροτούν και άλλους να καταδικάζουν αυτή την ενέργεια, εκθέτοντας ο καθένας τα δικά του επιχειρήματα.

Όμως ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος θέτει και μια άλλη διάσταση, τοποθετούμενος για πρώτη φορά σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από χθες το απόγευμα στην πόλη του Άργους.

Συγκρίνει τα όσα συμβαίνουν φέτος με αυτά που συνέβαιναν τις προηγούμενες χρονιές, τονίζοντας πως ποτέ κανένας δεν είχε πει ότι τον ενοχλούσαν τα μεγάφωνα. Όμως ξαφνικά φέτος κάτι άλλαξε...

Ο δήμαρχος σχολιάζει επίσης την απόφαση της κυβέρνησης που απαγορεύει τα μεγάφωνα των εκκλησιών, όχι όμως αυτά που βρίσκονται εκτός αυτών.

Αναλυτικά το σχόλιο του δημάρχου Άργους - Μυκηνών:

«Κάθε χρόνο τη Μ. Βδομαδα οι ακολουθίες ακούγονταν από τα μεγάφωνα των ναών σε πόλεις και χωριά και έτσι όλοι αισθανόμασταν ότι έφτασε το Πάσχα και σε λίγο φτάνει η Ανάσταση. Τότε βέβαια ,δεν άκουσα ποτέ να πει κανένας οτι τον ενοχλούσαν τα μεγάφωνα.

Βέβαια από το ποιοι "ενοχλούνται" καταλαβαίνω και το λόγο.

Η απόφαση για να σιγήσουν τα μεγάφωνα των εκκλησιών μπροστά στο φόβο του συγχρωτισμου και κατά συνέπεια της μετάδοσης του υιού πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου πάρθηκε .

Ο νόμος μιλάει όμως μόνο για τις εκκλησίες, δεν μιλάει για τίποτε άλλο!!!

Βάλτε λοιπόν όσοι θέλετε και το αισθάνεστε, τα ραδιόφωνα στα σπίτια σας, ανοίξτε τις τηλεοράσεις σε αυτά τα κανάλια που έχουν ακολουθιες και ζήστε το κλίμα των ημερών....

Όσο για σας που ξαφνικά φέτος αρχίσατε να ενοχλείστε θα θελα κάποια στιγμή να μάθω το λόγο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Home design

 

Σχόλια

Φρέντο εσπρέσσ… (χωρίς επαλήθευση) Δευτέρα 13/04/2020 - 23:04

Ξέρω πως σε μουσουλμανικές χώρες τα ακούς αυτά. Προσευχές στα μεγάφωνα δηλαδή. Όχι, δεν είναι το ίδιο το μεγάφωνο της εκκλησίας με τα μεγάφωνα που επίτηδες έβαλες. Αυτό σημαίνει πως πας ενάντια στη κυβέρνηση που εσύ εκθιάζεις!

"Απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων
Η Ιερά Σύνοδος ζητά οι λειτουργίες να γίνουν με τρόπο σεμνό και λιτό, ιδιαίτερα αυτές που θα μεταδοθούν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Ακόμη ζητά να μην γίνει χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων των εκκλησιών.

«Ὑπενθυμίζομεν ὧδε τά ἤδη ὑμῖν ἐγνωσθέντα, διά τῆς ὑπ᾿ ἀριθ. 3016/ 2.4.2020 Συνοδικῆς Ἐγκυκλίου, περί ἀποφυγῆς τελέσεως συλλειτούργων καί φωτογραφικῶν στιγμιοτύπων ἀπό τάς ἱεράς Ἀκολουθίας, ὡς καί ἀπαγορεύσεως τῆς χρήσεως τῶν ἐξωτερικῶν μεγαφώνων τῶν Ἱερῶν Ναῶν», αναφέρει."

Δεν είναι εξυπνάδα αυτό που έκανες, είναι κουτοπονηριά... Αλλά είσαι και κότα γιατί φοβάσαι να βγείς και να πεις πως εσύ το έκανες μη και μπλέξεις με το κόμμα...

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.