Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαμαρτυρία δικαστήρια Ναύπλιο

Τι ισχυρίστηκαν στην Εισαγγελέα Ναυπλίου οι συλληφθέντες του Άργους

Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια - Τι αναφέρει το κοινό κείμενο που παραδόθηκε στην εισαγγελία - Συνεχίζει δυναμικά η Κίνηση κατά των Πλειστηριασμών
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 21 Σεπ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στην Εισαγγελέα Ναυπλίου προσήλθαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών με αφορμή την σύλληψη 16 ατόμων το απόγευμα της Τετάρτης (20/9) από την αστυνομία Άργους με τη κατηγορία της «παρακώλυσης συναγωνισμού», λόγω του ότι επιχείρησαν να ματαιώσουν πλειστηριασμό που ήταν προγραμματισμένος να γίνει χθες το μεσημέρι στο ειρηνοδικείο Άργους. 

Σκοπός ήταν να επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Κίνησης κατά των πλειστηριασμών την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου και να της εκθέσει τα όσα διαδραματίστηκαν.

Διαμαρτυρία δικαστήρια Ναύπλιο

Δεκάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση, ενώ αρκετοί ήταν και οι φορείς πολιτικοί και μη που δήλωσαν δημόσια την στήριξή τους και καταδίκασαν τις διώξεις.

Η Εισαγγελέας ζήτησε να την επισκεφθούν μεμονωμένα τέσσερις από τους συλληφθέντες και να της εκθέσουν τα συμβάντα ή να συντάξουν ένα κοινό κείμενο που θα περιγράφει το θέμα. Τα μέλη της Κίνησης αρνήθηκαν τη μεμονωμένη παρουσία και συνέταξαν κείμενο που υπεγράφη από τους συλληφθέντες και από άτομα που τους συμπαραστέκονται.

Διαμαρτυρία δικαστήρια Ναύπλιο

Η απόφαση της εισαγγελέως αναμένεται αφού μελετήσει πρώτα όλες τις καταθέσεις.

Τα μέλη της Κίνησης όχι μόνο δεν πτοούνται από τις διώξεις αλλά δηλώνουν πως θα συνεχίσουν δυναμικά την δράση τους κατά των πλειστηριασμών που διενεργούνται από τράπεζες κατά πολιτών που δεν δύναται να πληρώσουν τα χρέη τους.

Διαμαρτυρία δικαστήρια Ναύπλιο

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Προς την αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου

Πιστεύουμε ότι οι διαδικασίες πλειστηριασμών και ιδίως αυτές που αφορούν την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη είναι άδικες και οδηγούν πολλούς συμπολίτες μας στην καταστροφή και την αυτοκτονία. Αυτός είναι ο λόγος που εμείς παριστάμεθα στις διαδικασίες των πλειστηριασμών και προσπαθούμε με ειρηνικό τρόπο να αποτρέψουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα που θα επέλθουν στην περίπτωση που αυτοί γίνουν.

Όσον αφορά την περιοχή μας, ήδη έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων η οποία, και μάλιστα ομόφωνα, καλεί τα μέλη του να παρεβρίσκονται στον τόπο των πλειστηριασμών προκειμένου να συμπαραστέκονται στους πολίτες που κινδυνεύουν άδικα στις σημερινές δύσκολες καταστάσεις να χάσουν την περιουσία.

Επιπλέον, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, ο Σύλλογος Δασκάλων Αργολίδας, η ΟΕΒΕ Αργολίδας και η ΕΛΜΕ Αργολίδας έχουν εκδώσει αποφάσεις με όμοιο περιεχόμενο.

Επί της ουσίας, όσον αφορά τα χθεσινά περιστατικά, σας δηλώνουμε ότι δεν προβήκαμε σε καμία παραβατική πράξη και διαμαρτυρηθήκαμε ειρηνικά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Άργους. Συνεπώς, ουδεμία διάταξη του νόμου 396 έχουμε παραβεί».

Διαβάστε Επίσης: Τριγωνομετρία από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.

YUBI2