Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Τι έμαθαν τα παιδιά του Άργους και της Κίου;

Δράση της ΤΟΜΥ για την προστασία από τον ήλιο
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 12 Ιουλ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την Τρίτη 2 Ιουλίου και την Πέμπτη 11 Ιουλίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, (ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις τις με θέμα: «Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία».

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού υλοποιήθηκε συνοδευόμενη από εκπαιδευτική δραστηριότητα (συμπλήρωση ακροστιχίδας του ήλιου).

Σκοπός των δράσεων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων για τα οφέλη και τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου στον πλανήτη και στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς και η προστασία από αυτόν.

Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Ο ήλιος είναι πολύ σημαντικός για τον πλανήτη μας γιατί χωρίς τον ήλιο δεν θα υπήρχε ζωή. Μας προσφέρει:

• Ενέργεια για να μεγαλώσουν και να ζήσουν τα φυτά, τα ζώα, τα δέντρα και ο άνθρωπος, σύνθεση της βιταμίνης D απαραίτητη για υγιή οστά και το ανοσοποιητικό σύστημα, κρατάει την επιφάνεια της γης αρκετά ζεστή, εξατμίζει το νερό από τις θάλασσες, τις λίμνες και τα ποτάμια δημιουργώντας τη βροχή και το νερό που πίνουμε και επηρεάζει το κλίμα.

• Είναι απαραίτητος για την υγεία, μας βοηθάει να έχουμε καλή διάθεση, ευχάριστο και ήρεμο ύπνο.

• Επίσης, ο ήλιος είναι απαραίτητος για τα παιδιά καθώς βοηθά στην ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου, απόκτηση υγιούς όρασης, σωματική ανάπτυξη, γνωριμία και επαφή με τη φύση

Εκτός από τα οφέλη έχει και βλαβερές συνέπειες οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την όραση και το δέρμα για τον λόγο αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας από τον ήλιο, τα οποία είναι:

• Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες

• Προσπαθούμε να μένουμε στη σκιά

• Χρήση αντηλιακού, γυαλιών και καπέλου

• Φοράμε ρούχα που να προστατεύουν όσο πιο καλά το δέρμα μας

Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου, την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου και την ΠΕ κ. Όλγα Σωτηροπούλου. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατάθεση εμπειριών και επίλυση αποριών.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.