Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκδήλωση για το ασφαλιστικό στο Άργος

Τι είπαν στο Άργος για το ασφαλιστικό

Προαναγγέλεται απεργία από συνδικάτα και εργατικά σωματεία.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας στο Άργος η σύσκεψη με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Το ασφαλιστικό για τον εργαζόμενο σημαίνει επίδομα ασθένειας, ιατρικές εξετάσεις, παροχές υγείας και πρόνοιας. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία κάθε εργαζόμενου στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Και εδώ στο νομό έχουμε πολλά παραδείγματα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία χέρι - χέρι εφαρμόζουν την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική πολιτική με τρομοκρατία και απολύσεις, να κυριαρχούν σε κάθε χώρο δουλειάς.. Τρανταχτό το παράδειγμα της Σελόντα με τις απολύσεις 4 εργαζομένων μεταξύ αυτών και ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με ψέματα να «στρογγυλέψει» τις πολύ «οξείες γωνίες» για να πείσει και τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος που έχει στα σκαριά θα φέρει τάχα βελτιώσεις , αποκρύβοντας πως οι κόποι των εργαζομένων εξανεμίζονται στο όνομα της ανταποδοτικότητας…

Με τις παρεμβάσεις τους οι συναδέλφισσες Βέτα Πανουτσάκου, μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ & πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στις Περιφέρειες και Πόπη Πάσουλα, συνδικαλίστρια στο χώρο της Ασφάλισης φώτισαν τις αλλαγές που έρχονται να συμπληρώσουν τις ανατροπές στην Δημόσια και Κοινωνική Ασφάλιση.

Καλούμε τα σωματεία του νομού, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, να πάρουν αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία σε κοινό συντονισμό και να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλούμε να οργανώσουν πολύμορφες δράσεις με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα, γιατί δεν περισσεύει κανένας. Με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πολύμορφες δράσεις, κλιμακώνουμε την αγωνιστική - απεργιακή αντεπίθεση.

Το συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας έχει πάρει απόφαση για απεργία την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Διεκδικούμε Ασφαλιστικό Σύστημα αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό για όλους, που θα προστατεύει τον εργαζόμενο και θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο. Δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και περίθαλψης. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ασφάλιση, να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία».
 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.