Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Σουβλάκια Καραθώνα

Τι έγινε με τα σουβλάκια της Καραθώνας;

Πόσο κόστισαν; Πόσοι έφαγαν; Με ποιούς θύμωσε ο Μπαρού;

Μία παραφιλολογία έχει ξεκινήσει με αφορμή την πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του Δήμου Ναυπλιέων και του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου στην Καραθώνα. Οι διοργανωτές τάισαν σουβλάκια όσους έτυχε να παρευρεθούν εκεί, τους πρόσφεραν κρασί και τους ψυχαγώγησαν με παραδοσιακούς χορούς.

Η σχετικά μικρή προσέλευση του κόσμου, όπως φάνηκε από κάποιες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, καθώς και το υψηλό (αν και χαμηλότερο από πέρσι) κόστος της εκδήλωσης που άγγιξε τις 10.000 ευρώ, προκάλεσαν αντιδράσεις από υποψήφιους άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Έτσι λοιπόν ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, Ραφαήλ Μπαρού αποφάσισε να απευθυνθεί «προς προεκλογικούς συκοφάντες», όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει, σημειώνοντας τα εξής:

«Η εκδήλωση στην Καραθώνα δεν είναι προεκλογική εκδήλωση για να ασχημονεί ο οιοσδήποτε πολιτευόμενος επ’ αυτής.

Πρόκειται για μια παλιά, διαρκώς επαναλαμβανόμενη εθιμική γιορτή της Εργατικής Τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν την περιοχή μας. Εκεί ο κάθε πολίτης απολαμβάνει με την οικογένεια του και την παρέα του την παραδοσιακή φιλοξενία των Αρχών της πόλης και κυρίως των υπευθύνων της κοινωνικής του πολιτικής.

Τα έξοδα της προϋπολογίζονται, ψηφίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν υπερβαίνουν ούτε εκατοστά του Ευρώ από τα προϋπολογισθέντα.

Εφέτος ο προϋπολογισμός τους δια λόγους οικονομίας και γενικότερων περικοπών των κονδυλίων προς τους Δήμους η δαπάνη ήταν η μισή της περσινής δηλαδή ανήλθε στο ποσό των 10.000 €.

Η πολύ μεγάλη προσέλευση και η φιλοξενία των πολιτών παρά το μισό της δαπάνης ξεπέρασε σε ποιότητα και ποσότητα κάθε προσδοκία.

Γι΄ αυτό η Δημοτική Αρχή και εγώ ως καθ΄ ύλην Αρμόδιος Αντιδήμαρχος ευχαριστούν όσους συνέδραμαν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Κάθε μεμψιμοιρία ή συκοφαντία ή ακόμη σκόπιμη διαστρέβλωση των δεδομένων για προεκλογική εκμετάλλευση τα αφήνουμε για όσους καταπολεμούν συστηματικά κάθε δημιουργική, πολιτιστική, λαϊκή εκδήλωση.

Το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά. Εμείς κάνουμε εκδηλώσεις για τους πολλούς με απόλυτη διαφάνεια και είμαστε στην κρίση του οιονδήποτε κακόπιστου να του παράσχουμε ακόμη και τις αυτονόητες εξηγήσεις.

Νομίζουμε τέλος ότι οι αντίπαλοι υποψήφιοι έπρεπε να σεβαστούν την λαϊκότητα και την ιερότητα των ημερών και να αφήσουν τις κακοπιστίες και τις συκοφαντίες για άλλη περίσταση».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.