Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Ξενοδοχείο Γαλαξίας πρόσφυγες

Τι διαπίστωσε η Λαϊκή Συσπείρωση στον «Γαλαξία»

Περιοδεία κλιμακίου της Περιφερειακής Παράταξης στο Κρανίδι και τη δομή μεταναστών.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μάη στη περιοχή του Κρανιδίου και τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», από αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Κελλάρη, και τον Ναπολέοντα Μπουρδάκο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Επιδαύρου.

Όπως σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου:

«Τόσο η εικόνα στη δομή φιλοξενίας όσο και οι επαφές με το προσωπικό και γιατρούς του κέντρου υγείας Κρανιδίου, επιβεβαίωσαν πλήρως τις εκτιμήσεις μας για παντελή ανυπαρξία απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας των προσφύγων και του λαού της περιοχής και ενίσχυσης  των δομών υγείας.

Στη δομή φιλοξενίας, δεν υπήρχε κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο επανελέγχου της κατάστασης με επαναληπτικά τεστ μετά το τέλος των πρώτων περιοριστικών μέτρων, μέτρα πρόληψης και υγιεινής,  με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν νέα κρούσματα και να επιβληθεί νέα καραντίνα στη δομή, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους ίδιους τους μετανάστες αλλά κ στους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον τραγικές εξακολουθούν να είναι οι ελλείψεις στο κέντρο υγείας Κρανιδίου. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχαμε,η όποια ενίσχυση του Κ.Υ. με γιατρούς και νοσηλευτές το προηγούμενο διάστημα έγινε με μεταφορά προσωπικού απότα δύο νοσοκομεία του νομού και ήταν προσωρινή. Καμία νέα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα  παρά το αίτημα της διοίκησης για άμεση ανάγκη πρόσληψης 8 νέων ειδικοτήτωνγια να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό! Το Κ.Υ. σήμερα λειτουργεί με το ίδιο ελλιπές προσωπικό που υπήρχε πριν την πανδημία και την εμφάνιση των κρουσμάτων στην περιοχή!

Ελλείψεις υπάρχουν και σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και σε απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και μέσα όπως διαγνωστικά μηχανήματα, ασθενοφόρα κλπ., γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πόσοψεύτικεςήταν για ακόμη μια φορά οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τη δήθεν στελέχωση του Κ.Υ. Κρανιδίου ώστε να μπορεί να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, αλλά και γενικότεραοι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις της, γιατην ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

Επίσης συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής κυρίως στην πόλη του Κρανιδίου όπου διαπιστώθηκαν οι δικαιολογημένες ανησυχίες και ο φόβος τους μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου. Έντονη είναι και η αγανάκτηση από τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και της περιφερειακής αρχής που τόσο καιρό τους γεμίζουν υποσχέσεις και εφησυχασμούς αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας τους.

Αυτό που ουσιαστικά αναδείχτηκε, είναι οι σοβαρότατες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως επίσης και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Το πρόβλημα με τη λειτουργία αυτών των δομών  δεν πρόκειται ν΄αντιμετωπιστεί, όσο δεν αλλάζει η πολιτική των κυβερνήσεων  στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, που απ’ τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και απ’ την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα – φυλακή για να προστατεύεται το “φρούριο” της ΕΕ.

Τόνισαν ιδιαίτερα ότι αν δεν υπάρξει τώρα αμφισβήτηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, με τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις συμφωνίες ΕΕ – Τουρκίας, κανένα μέτρο καταστολής, καμία υποκριτική φωνή ευαισθησίας και συμπαράστασης από τους κυβερνώντες και τη δήθεν αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την όξυνση του προβλήματος.

Κάλεσαν τέλος τους κατοίκους της περιοχής του δήμου Ερμιονίδος, να οργανώσουν τον αγώνα τους, στρέφοντας τα πυρά στους πραγματικούς υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. "Ομοψυχία" και συμμαχία πρέπει να έχει ο λαός μέσα στους αγώνες του, κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς εταίρους τους».

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.