Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θύμησες από τον φωτογράφο της Ερμιονίδας Έρδι Στέφουα

Η παρουσίαση του βιβλίου «Έρδι Στέφουα – Ο φωτογράφος της Ερμιονίδας αυτοβιογραφούμενος».
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 16 Μάιος. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου και η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Εκπαίδευσης διοργάνωσαν την Παρασκευή 10 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κρανιδίου την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΕΡΔΙ ΣΤΕΦΟΥΑ» αφιερωμένο στον φωτογράφο Στέφο Αλεξανδρίδη, τον φωτογράφο της Ερμιονίδας.

Όλα ξεκίνησαν όταν με πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Τάσου Λάμπρου, στα πλαίσια του μαθήματος της κοινωνικής εκπαίδευσης, αναζητήθηκαν λαογραφικά στοιχεία, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, από κείμενα του Στέφου Αλεξανδρίδη, που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ».

Η παρουσίαση του βιβλίου «Έρδι Στέφουα – Ο φωτογράφος της Ερμιονίδας αυτοβιογραφούμενος».

Μετά ακολούθησε η ιδέα της δημιουργίας του βιβλίου, ένα σημαντικό βήμα να συγκεντρωθούν όλα εκείνα τα στοιχεία, όλος αυτός ο λαογραφικός πλούτος, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης του από τις εκπαιδευτικές κοινότητες των σχολείων της τοπικής κοινωνίας. Την επιμέλεια της έκδοσης ανέλαβε, ανιδιοτελώς, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μουσταΐρας.

Το βιβλίο διανεμήθηκε δωρεάν σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων (450) και τα υπόλοιπα θα γίνουν δωρεά στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κρανιδίου και Ερμιόνης, στα Λαογραφικά Κέντρα Κρανιδίου – Διδύμων, στο Λαογραφικό Εργαστήρι του δήμου μας και φυσικά στα σχολειά του Δήμου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η βιογραφία του Στέφου Αλεξανδρίδη από την εκπαιδευτικό κ. Χρυσούλα Ζόγκα, την οποία είχε επιμεληθεί ο εκπαιδευτικός κ. Παντελής Πασαλάρης.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Έρδι Στέφουα – Ο φωτογράφος της Ερμιονίδας αυτοβιογραφούμενος».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μουσταΐρας που παρουσίασε στους καλεσμένους μικρές ανθρώπινες στιγμές από την συνεργασία του με τον αείμνηστο Στέφο Αλεξανδρίδη, και επίσης αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η συνεργασία του φωτογράφου με την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ».

Ακολούθησε η ομιλία του φιλόλογου – καθηγητή κ. Στέφανου Πόθου που παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση , για την επιστημονική και κοινωνική διάσταση της αξίας της φωτογραφίας στο τέλος της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό ο διευθυντής του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου κ. Χρήστος Πολυχρονόπουλος που τόνισε ότι το σχολείο μας έχει ανάγκη και υποχρέωση να πρωταγωνιστεί , να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη σε κρίσιμα θέματα επιστημονικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Έρδι Στέφουα – Ο φωτογράφος της Ερμιονίδας αυτοβιογραφούμενος».

Η εκδήλωση έκλεισε με σημαντικές παρεμβάσεις για την ζωή και το έργο του Στέφου Αλεξανδρίδη από τους κ.κ. Δημήτρη Καμιζή, Ανάργυρο Λεμπέση, Νίκο Παππά και Γιάννη Γεωργόπουλο.

Το ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου ευχαρίστησε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην ευρύτερη τοπική μας κοινωνία. Η έκδοση του βιβλίου αποτελεί πλέον ένα γεγονός, μέσα από το οποίο συγκεντρώθηκαν λαογραφικά στοιχεία του τόπου και τιμήθηκε ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Στέφος Αλεξανδρίδης, ο φωτογράφος των παιδικών χρόνων.

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.