Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κωστούρος Περράκης

Θύελλα Κωστούρου για Περράκη γιατί τον αποκάλεσε μικρόψυχο

Τι ήταν αυτό που εξόργισε τον δήμαρχο.

Φωτιές άναψε μια χθεσινοβραδινή δήλωση του Μάνου Περράκη, ο οποίος αναφερόταν στο θέμα του γηροκομείου Ναυπλίου. Μεταξύ άλλων κατηγορούσε τον δήμαρχο Ναυπλιέων ότι καθυστερεί τις διαδικασίες για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για μικροψυχία από πλευράς Δημήτρη Κωστούρου.

Τα όσα έγραψε ο ταμίας του Ιδρύματος εξόργισαν τον δήμαρχο, ο οποίος απάντησε σήμερα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο καθημερινός υβριστής μου ... δεν έχει τον ανδρισμό να ζητήσει συγγνώμη».

Οργή Κωστούρου για Περράκη

Με ένα μακροσκελές κείμενο ο δήμαρχος Ναυπλιέων διευκρινίζει θέματα που αφορούν το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου και παράλληλα ρίχνει τα βέλη του στον Μάνο Περράκη, χωρίς να τον κατονομάζει:

«Είναι τουλάχιστον περίεργο να ξυπνάς το πρωί και για πολλοστή φορά να σε ενημερώνουν ότι μέσα στη νύχτα έχει γραφτεί ένα ακόμη κείμενο από τον ίδιο άνθρωπο που σε κακοχαρακτηρίζει χωρίς ιδιαίτερο λόγο μόνο για να το κάνει.

Αυτή έχει αποτέλεσμα τη φορά σε λέει μικρόψυχο!

Δικαιολογία ήταν ότι χθες ημέρα Τρίτη 25/2/2020 τα μόνα που έκανα ήταν να πω ότι η απόφαση έγκρισης της επιτροπής κληροδοτημάτων είναι μια θετική εξέλιξη και το δεύτερο ότι πρέπει να σταλεί στο ΔΟΚΟΙΠΑΝ το οποίο θα συνεδριάσει άμεσα με θετική εισήγηση για να εγκρίνει την προγραμματική.

Με δεδομένη τη χθεσινή απουσία προέδρου και διευθύντριας για σοβαρούς προσωπικούς λόγους (γνωρίζουν τα μέλη ακριβώς τι συμβαίνει ) η ενέργεια της αποστολής της απόφασης θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.

Μπορεί το διάστημα να ήταν μικρό μόνο λίγες ώρες έχει αναρτηθεί στο διαύγεια η απόφαση , η λαχτάρα του μέλους του Ιδρύματος να με χαρακτηρίσει ήταν μεγάλη γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να κρατηθεί να περιμένει μια δυο ημέρες ακόμη ρε αδελφέ. !

Το να χαρακτηρίζουν τέτοιοι άνθρωποι άλλους είναι πολύ συνηθισμένο στη σημερινή ελληνική κοινωνία μιας και μέσω αυτής της ενέργειας «αγωνίζονται» να «υπάρξουν».

Τον παραδίδω μαζί με κάποιους άλλους, λιγότερους από τα δάχτυλα του ενός χεριού, στον κόσμο.

- η σύνθεση του ΔΣ του ιδρύματος Μαρίας Ράδου φτιάχτηκε από εμάς (εκτός του μέλους της αντιπολίτευσης και την εκπρόσωπο των εργαζομένων) το θυμάστε πιστεύω.
- η προσπάθεια του νέου Δ. Σ. γνωρίζουν όλοι ότι έχει στηριχθεί απόλυτα από εμένα
- η έγκριση της απόφασης μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να την εκλάβει κάποιος.
- η απάντηση που είχα πάρει από την Πάτρα μετά την απειλή της αποχώρησης του δήμου από το ίδρυμα ήταν ότι θα αντιμετωπίσουν θετικά ότι στείλουμε. (Αυτό αποδεικνύει αν το περίμενα ή όχι)

Τελειώνοντας:

Είναι μικροψυχία η διαπαραταξιακή σύνθεση του συμβουλίου;

Είναι μικροψυχία οι ώρες ενημέρωσης στο συμβούλιο του ιδρύματος;

Είναι μικροψυχία οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με την επιτροπή της Πάτρας;

Είναι μικροψυχία οι προσπάθειες να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια του ιδρύματος από δυσφημιστές ( 5€ να ζεσταθούν οι παππούδες και φέρτε μακαρόνια γιατί πεινάνε);

Είναι μικροψυχία η απόφαση της χρηματοδότησης του Ιδρύματος με τα ποσά της προγραμματικής η οποία ομόφωνα ψηφίστηκε παρουσία μου στο Δ. Σ. του γηροκομείου;

Μικροψυχία είναι να μην έχεις το σθένος και τον ανδρισμό να ζητήσεις συγγνώμη ΕΣΥ «καθημερινέ υβριστή μου» από την κοινωνία διότι καιρό τώρα δημιούργησες (μαζί με δύο τρεις άλλους) την άποψη στον κόσμο ότι το χρέος του Ιδρύματος προέρχεται από κακοδιαχείριση διεφθαρμένων διοικήσεων. Αν δεν έχεις βρει στοιχεία που να το αποδεικνύουν μία συγγνώμη θα ήταν το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνεις.

Το μοναδικό αποτέλεσμα που έχει το σημερινό κείμενο που έγραψε ο «καθημερινός υβριστής μου» είναι να δώσει τέλος σε οποιαδήποτε σχέση είχα αναπτύξει με το περιβάλλον του».

Η δήλωση που εξόργισε τον δήμαρχο

Τα όσα έγραψε ο Μάνος Περράκης και που εξόργισαν τον Δημήτρη Κωστούρο έχουν ως εξής:

«Κρίμα Δήμαρχε, ειλικρινά λυπάμαι, τόση μικροψυχία; Ήδη θα έπρεπε να έχει κινηθεί η διαδικασία σύγκλισης του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, για να επικυρώσει την Προγραμματική Σύμβαση και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε σε μια βδομάδα, δέκα μέρες το πολύ να έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιήσεις και αποφάσεις και σε ένα μήνα, όπως από την αρχή είχαμε βάλει στόχο, στο τέλος του Μάρτη, η πρώτη φάση να είχε τελειώσει, το Γηροκομείο να λειτουργούσε πλέον χωρίς παθητικό και οι εργαζόμενες να έπαιρναν το πρώτο τους μηνιάτικο ολόκληρο, μετά από πάρα πολλά χρόνια...

Μήπως θα τα πάρεις πίσω ή θα κωλυσιεργήσεις σε αυτά που έχεις δεσμευτεί, τουλάχιστον τρεις φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο; Πως να εκλάβουμε μια απλή αναφορά σου, σε υστερόγραφο μάλιστα για άλλο θέμα, αντί μιας ανακοίνωσης, όταν και για μια γούβα που κλείνεται σε έναν αγροτικό δρόμο, βομβαρδιζόμαστε από φωτογραφίες και δελτία Τύπου; Κοίτα τι έγραψες; "ΥΓ: Σε ότι αφορά το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου και την έγκριση της προγραμματικής από την επιτροπή κληροδοτημάτων (δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε...) είναι μία θετική εξέλιξη και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί"!!!

Δηλαδή Δημήτρη Κωστούρο, Δήμαρχε Ναυπλιέων, γιατί "δεν θα μπορούσε...); Εσύ δεν είσαι που έλεγες, ευτυχώς υπάρχουν και μαγνητοφωνημένα πρακτικά, ότι ο Δήμος δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να χρηματοδοτήσει το Γηροκομείο, ως ΝΠΙΔ και ως Κληροδότημα; Αυτή δεν ήταν η δικαιολογία που το αφήσατε στην τύχη του και σήμερα χρωστά πάνω από 1.300.000 Ευρώ; Εσύ δε μας έλεγες ότι εκεί στην Πάτρα είναι σκληροί και τους απείλησες ότι θα τους παραδώσεις τα κλειδιά, αν δεν αλλάξει το καταστατικό και άλλα τέτοια ηρωικά; Παραδέξου το λάθος σου, ότι δεν πίστευες στην εξέλιξη αυτή... Και όμως, σε είχα προειδοποιήσει, θυμάσαι τι σου είχα πει στη συγκέντρωση στη Βίλα Ζυμβρακάκη για τη Φιλαρμονική; Ήταν 10 Γενάρη, σου είπα ότι η Προγραμματική είναι έτοιμη και την έχουν δει τέσσερις Νομικοί και δύο Αυτοδιοικητικοί και είναι απόλυτα εντάξει, σου τόνισα "Δήμαρχε, κοίτα από που θα κόψεις τα 200.000 Ευρώ, γιατί σε δυο μήνες θα έχει τελειώσει το θέμα"... Συμπλήρωσα μάλιστα Δήμαρχε, "εμάς δεν μας νοιάζει να μας πούνε μπράβο, πάρε εσύ όλη τη δόξα"...

Ομολογώ πως δεν απάντησες και το εξέλαβα ως κάτι που του έδωσες ιδιαίτερη σημασία, ότι πείστηκες... Μάλιστα, επειδή χάρηκα, την άλλη μέρα το εκμυστηρεύτηκα και στον Καράπαυλο... Τώρα Δήμαρχε ήρθε η ώρα της κρίσης, πάντα έρχεται, πρέπει να αποφασίσεις και να το ανακοινώσεις...»

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.