Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τζιχαντιστής του ISIS στον εισαγγελέα Ναυπλίου

Θορυβημένοι στη ΝΔ με τον 27χρονο μαχητή του ISIS που συνελήφθη στην Πελοπόννησο

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν ΕΔΕ από το Μηταράκη γι' αυτούς που τον άφησαν να φύγει από τη δομή.

Τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκε άδεια αποχώρησης από τις δομές φιλοξενίας του 27χρονου άνδρα από το Τατζικιστάν που συνελήφθη στην Τρίπολη και μεταφέρθηκε αρχικά στο Ναύπλιο, ο οποίος φέρεται να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS, ζητούν να μάθουν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν ευθύνες υπάλληλοι που χορήγησαν άδεια αποχώρησης σε κάποιον για τον οποίο εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και καταδίκη για τρομοκρατία.

Οι Θανάσης Πλεύρης και Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος ζητούν τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με κοινή ερώτηση την οποία απευθύνουν στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν ότι από το εν λόγω περιστατικό εύλογα εγείρονται ζητήματα που αφορούν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, τα κριτήρια παροχής ασύλου καθώς και τις διεθνείς της σχέσεις με κράτη που διώκουν την δράση τζιχαντιστών.

Όπως επισημαίνουν:

"πριν λίγες ημέρες, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προέβησαν στην σύλληψη ενός 27χρονου από το Τατζικιστάν ύστερα από τυπικό έλεγχο ρουτίνας στην Τρίπολη, καθώς διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από την χώρα του, η λεγόμενη «ερυθρά αγγελία», για συμμετοχή στον ISIS.

Στην συνέχεια, ενημερώθηκε άμεσα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία στην πρώτη έρευνά της διαπίστωσε ότι ο 27χρονος έχει σχέση με το ισλαμικό κράτος και μάλιστα θεωρείται ως ένα από τα πέντε ηγετικά μέλη του ISIS, ενώ του είχε δοθεί προ μερικών ετών άσυλο στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στην «ερυθρά αγγελία» ο 27χρονος το 2016 μετέβη μέσω Τουρκίας στη Συρία όπου εντάχθηκε, εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους σε πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ. Στην συνέχεια, το 2017, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, μαζί με την σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους έφτασαν, μέσω Τουρκίας, στη Μόρια και έπειτα έφυγαν για την Τρίπολη όπου διέμεναν οικογενειακώς σε διαμέρισμα που είχε ενοικιαστεί από ΜΚΟ. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος έχει πάρει άσυλο στη χώρα μας, και όταν ρωτήθηκε για την ερυθρά αγγελία, το απέδωσε στην συγγενική σχέση που έχει η σύζυγός του με ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στη χώρα του".

Ο κ. Μηταράκης καλείται, επίσης να ενημερώσει τη Βουλή αν υπάρχει εικόνα και για άλλες, παρόμοιες περιπτώσεις, κι αν με βάση αυτό το συμβάν, θα ληφθούν μέτρα για τον πληρέστερο έλεγχο των αιτούντων άσυλο.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.