Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Κρίππας

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον θάνατο του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεωργίου Κρίππα

Έγκριτος νομικός που πρόσφερε τις υπηρεσίες του εδώ και πολλά χρόνια αμισθί στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων. Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του.

Έφυγε από τη ζωή ο Ναυπλιώτης Γεώργιος Κρίππας, έγκριτος νομικός που διακονούσε εδώ και πολλά χρόνια αμισθί στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων. Επρόκειτο για διακεκριμένο καθηγητή Πανεπιστημίου, διδάκτορα του Συνταγματικού Δικαίου και πολύ καλά καταρτισμένο σε νομικά θέματα.

Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο, στον ιερό ναό της Παναγίας, στις 2 το μεσημέρι.

Ο Γεώργιος ΗΛ. Κρίππας

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο, όπου και έλαβε την στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση. Σπούδασε νομικά στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Υπηρέτησε επί 30ετία στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως ως διευθυντής της νομικής υπηρεσίας. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου με βαθμό άριστα και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών δύο φορές για τα επιστημονικά του έργα.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια περίπου 200 φορές και δίδαξε νομικά θέματα σε διάφορες σχολές και Πανεπιστήμια.

Ήταν μέλος Συνοδικών Επιτροπών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία του έχει απονείμει τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου για τις υπηρεσίες του προς την Εκκλησία.

Είχε εκδώσει πολλά επιστημονικά συγγράμματα και μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα περισσότερα των οποίων αναφέρονται στη νομική προστασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επίσης είχε μεταφράσει και δημοσιεύσει στον ελληνικό νομικό τύπο τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες αναφέρονται στην προστασία της Εκκλησίας.

Ήταν άμισθος νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.