Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Παναγία Ναυπλίου

Θλίψη σε Ναύπλιο και Ασίνη για τον θάνατο του Δημήτρη Καρμανιόλα

Ο άλλοτε εφημέριος της Παναγίας Ναυπλίου υπήρξε υποδειγματικός ιεράρχης. Πότε γίνεται η κηδεία του. Πως τον αποχαιρετά η μητρόπολη.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 27 Ιαν. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Θλίψη επικρατεί σε Ασίνη και Ναύπλιο στο άκουσμα του θανάτου του π. Δημήτρη Καρμανιόλα, σε ηλικία 85 ετών. Ο παπα Δημήτρης υπηρέτησε επί 28 χρόνια ως τακτικός εφημέριος στο ναό της Παναγίας Ναυπλίου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στον ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγία) στις 4.30 μ.μ.

Δημήτρης Καρμανιόλας
Φώτο: Ο παπά Δημήτρης έξω από το Ναό των Ταξιαρχών Ναυπλίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας αναφέρει για τον θάνατό του: 

«Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Δημητρίου Καρμανιόλα, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου.

Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Δημήτριος Καρμανιόλας γεννήθηκε στην Ασίνη το 1934. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του και αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου το 1956. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κατά τα έτη 1956-1958.

Νυμφεύθηκε την Ειρήνη Ματζούνη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ευάγγελο και την Χριστίνα. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 29η Ιουλίου 1975 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και Πρεσβύτερος δύο ημέρες αργότερα στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου), συμμαρτυρούντος του μακαριστού επίσης Αρχιμανδρίτη Παύλου Σχοινοχωρίτου.

Υπηρέτησε ως τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου επί 28 συναπτά έτη. Χειροθετήθηκε πνευματικός το έτος 1983 και δικόνησε το λαό του Θεού και με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Μέχρι τη χειροτονία του, υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης του αριστερού αναλογίου του Μητροπολιτικοί Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

Υπήρξε δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και διηκόνησε το κατηχητικό έργο επί πολλά έτη.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία».

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.