Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεμέλιος λίθος για το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού

Άργησε αλλά τελικά ξεκίνησε το πολυπόθητο έργο

Ένα όνειρο δεκαετιών βρίσκει τον δρόμο του στο Λυγουριό, με τον Δήμο Επιδαύρου να ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί υποστηριστικά στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, και όχι μόνο.

Το έργο με προϋπολογισμό 1,7 εκατομμύρια ευρώ, έχει ενταχθεί εδώ και περίπου μια διετία στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά μέχρι τώρα δεν είχε ξεκινήσει.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης: «Μετά από πολλές παλινωδίες και προσπάθειες από πολλούς ανθρώπους ξεκινα η θεμελίωση του νέου πνευματικού Κέντρου Λυγουριου».

Η αγορά του οικοπέδου έγινε το 1984, σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Ασκληπιού, αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας», η κατασκευή του καθυστερούσε. Το 2008 ο Σύλλογος δώρισε στο Δήμο Επιδαύρου το οικόπεδο, με την προϋπόθεση εντός δεκαπενταετίας να ανεγείρει το πνευματικό κέντρο.

Το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού θα ανοικοδομηθεί σε οικόπεδο εμβαδού 1008 τ.μ. Την σχετική μελέτη έχει εκπονήσει επί δημαρχίας Χρήστου Τσακαλιάρη, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Γιάννης Σαρρής, που είχε εκλεγεί με την παράταξη Τατούλη.

 

 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.