Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θαλάσσια Χελώνα

Θαλάσσιες χελώνες επιτέθηκαν σε ανθρώπους - Οδηγίες από το λιμεναρχείο Ναυπλίου

Από την κακομεταχείριση στο άλλο άκρο. Τονίζεται πως τα άγρια ζώα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κατοικίδια.

Επιστολή του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» προς το λιμεναρχείο Ναυπλίου γνωστοποιεί πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων θαλάσσιων χελωνών σε ανθρώπους. Αυτά έλαβαν χώρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής και πιθανόν να προκλήθηκαν από την πρακτική χορήγησης τροφής στα ζώα αυτά από ανθρώπους και από την φυσική επαφή μαζί τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Συλλόγου και με σκοπό την πρόληψη πρόκλησης τέτοιων περιστατικών, τονίζεται πως η πρακτική ταΐσματος των θαλάσσιων χελωνών πρέπει άμεσα να σταματήσει γιατί:

  • Τα άγρια ζώα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κατοικίδια.
  • Η θάλασσα είναι το φυσικό περιβάλλον τους όπου διατρέφονται με όλα τα απαραίτητα συστατικά.
  • Η παροχή φαγητού στα άγρια ζώα μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα στη φυσιολογική τους συμπεριφορά καθώς και στην ασφάλεια των ανθρώπων.
  • Εκτός από το τάισμα, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιχειρούμε οποιαδήποτε επαφή, π.χ. να χαϊδεύουμε ή να ακουμπάμε τα ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι οι θαλάσσιες χελώνες τελούν υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας στο πλαίσιο Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας. Οι αλιείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, οφείλουν να μεριμνούν για την προστασία του είδους και για την αποφυγή περιστατικών τραυματισμού τους ή και τυχαίας σύλληψής τους σε αλιευτικά εργαλεία.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θέμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "ΑΡΧΕΛΩΝ" (www.archelon.gr).

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.