Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική σημαία Νεμέα

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη!

Κουρέλι η Ελληνική σημαία στο μνημείο του Κολοκοτρώνη στη Νεμέα.

25 Ιουλίου 1822. Ο Δράμαλης αφού δεν μπόρεσε να προχωρήσει προς την Τρίπολη, αποφάσισε να επιστρέψει στην Κόρινθο. Ο Θρυλικός Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, γεμάτος αυτοπεποίθηση, Θάρρος, Πίστη και Αισιοδοξία έφθασε τα μεσάνυχτα στον Αϊ Γιώργη (Νεμέα), όπου βρήκε τους Έλληνες φρουρούς μεθυσμένους. Θυμωμένος ανέβηκε στη στέγη του σπιτιού του Παπαρήτορα, όπου είχε καταλύσει και από εκεί σε αυστηρό τρόπο μίλησε προς τους Έλληνες να συμμορφωθούν και να τρέξουν στη φωνή της Πατρίδας που κινδύνευε.

Το 1983 ο τότε διευθυντής του Γυμνασίου Νεμέας με τους μαθητές του με την συνδρομή του αείμνηστου κοινοτάρχη Μιχάλη Βελέντζα έστησαν αυτό το μνημείο στον περίβολο του σπιτιού που μίλησε ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης.

Ελληνική σημαία Νεμέα

Σήμερα βέβαια δεν υπάρχει το συγκεκριμένο σπίτι αλλά στη θέση του παραμένει η ελληνική σημαία, σκισμένη λόγω φθοράς, θυμίζοντας έτσι κουρέλι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του nemeapress.gr.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γέρου του Μοριά...

Ελληνική σημαία Νεμέα

 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.