Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μουσείο Άργους

Θα περιμένει πολύ ακόμα το Άργος για το μουσείο του...

Όπως όλα δείχνουν η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης θα μείνει χωρίς αρχαιολογικό μουσείο τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια!

Μόνο οι μακέτες έχουν μείνει από την πολυπόθητη επανέκθεση και εκσυγχρονισμό του αρχαιολογικού μουσείου του Άργους. Θλιβερά τα όσα αναφέρει η Υπουργός Πολιτισμού για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ξεπερνά τους 30 μήνες, οι οποίοι θα αρχίσουν να μετρούν από την στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση για την υλοποίησή του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης θα παραμείνει χωρίς αρχαιολογικό μουσείο ίσως και για περισσότερο από τρία χρόνια, βάζοντας έτσι σημαντικά εμπόδια στην τουριστική της ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα στην 4439/19-12-2018 ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων εκσυγχρονισμού και λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, η αρμόδια Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ζορμπά, απάντησε μεταξύ άλλων ως εξής:

«Κατόπιν της πρόσφατης έκδοσης σχετικής Πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Πελοποννήσου (κωδ. ΠΕΛ54, αρ. πρωτ. 1924/20.07.2018), το ΥΠ.ΠΟ.Α., υπέβαλε το έργο «Εκσυγχρονισμός Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους», με Δικαιούχο τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων, το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη ωριμότητα (τεύχη δημοπράτησης). Αναμένεται το αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, η ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης πραγματοποιήθηκε στις 14.11.2018. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης είναι 5.000.000€ και κατανέμεται σε τέσσερα υποέργα, ως ακολούθως:

Υποέργο 1: «Διαχείριση ευπαθών και βαρέων εκθεμάτων Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους», 71.598,01€ (προπαρασκευαστικό υποέργο με δικαιούχο της ΕΦΑ Αργολίδας)

Υποέργο 2: «Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες εκσυγχρονισμού Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους», 4.820.401,99€

Υποέργο 3: «Σύνδεση κτηρίου με ΟΚΩ», 100.000€

Υποέργο 4: «Έλεγχος εργασιών δόμησης», 8.000€

Σας πληροφορούμε, επίσης, πως κατόπιν σχετικής δέσμευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η έκπτωση που θα προκύψει από την εργολαβία, μετά τη δημοπράτηση του έργου, θα διατεθεί στις απαραίτητες εργασίες για τη επανέκθεση των αρχαιοτήτων, που θα υλοποιηθεί με δικαιούχο την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Τέλος, ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών του έργου θα είναι 31 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης».

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.