Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
απορριμματοφόρο

Θα παίζουμε το «παπά» σε κάδους σκουπιδιών

Έως και 6 κάδοι για την διαλογή των απορριμμάτων

Έως και έξι διαφορετικούς κάδους για τη διαλογή των απορριμμάτων θα πρέπει να τοποθετήσουν οι Δήμοι προκειμένου να εφαρμόσουν τις οδηγίες μείωσης του θαψίματος σε χωματερές. 

Η ευθύνη μεταφέρεται πλέον σε κάθε νοικοκυριό που θα πρέπει να έχει ξεχωριστά δοχεία  για τα ανακυκλώσιμα χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικό, άλλον για τα σύμμεικτα, άλλον για οργανικά βιοαπόβλητα (κουζίνας-κήπου), στην αυλή του ή στο μπαλκόνι του προκειμένου να μην είναι αναγκασμένο να κάνει διαλογή εμπρός από τους κάδους, όπως άφησε να γίνει αντιληπτό ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (EOAN) και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς, Νικος Χιωτάκης, στην ημερίδα με θέμα «Κοινωνία χωρίς απορρίμματα» που οργανώθηκε στις 19/2/20 στο Περιστέρι από τοπικό μέσο ενημέρωσης (pitsounicity.gr).

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μοριάς, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικκαίων) υπογράμμισε ότι  η Πελοπόννησος «άργησε πάρα πολύ να πάρει μπροστά, το καθόλου βιώσιμο παράδειγμα του να αμπαλάρουμε σκουπίδια σήμερα το πληρώνει ακόμη, προσπαθώντας και τρέχοντας να κερδίσει χαμένο χρόνο».

Πως όλες αυτές οι αποφάσεις για τον τρόπο συλλογής μπορούν να εφαρμοστούν με την ΤΕΡΝΑ στην Πελοπόννησο, χωρίς «πρόστιμα», θα διευκρινιστεί μαζί με τις θέσεις του Δήμου Άργους- Μυκηνών, τον Μάρτιο στην Τρίπολη.

 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.