Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός

Θα μολυνθούμε σχεδόν όλοι;

Η επιδημία κατακλύζει το σύστημα υγείας

Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Ο κ. Christian Drosten, επικεφαλής ιολόγος στο Charité, δήλωσε ότι πιθανώς το 60 έως 70% των ανθρώπων θα μολυνθεί από τον ιό - ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές σε ποια χρονική περίοδο θα συμβεί αυτό, αναφέρει το περιοδικό Focus.

Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σαφές: όσο ταχύτερα ο ιός εξαπλώνεται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. "Σε ακραίες περιπτώσεις, η επιδημία είναι συνθλίβει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης", εξηγεί ο Renn και συμπληρώνει ότι "τα νοσοκομεία δεν είναι σχεδιασμένα για δεκάδες χιλιάδες άρρωστους ανθρώπους". Ortwin Renn. Ο ερευνητής κινδύνου είναι επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Έρευνας Μετασχηματιστικής Βιωσιμότητας (IASS) στο Πότσνταμ.

Ο πρόεδρος ασφαλιστικής εταιρείας υγείας Andreas Gassen υποθέτει επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα μολυνθεί πριν τελειώσει η εξάπλωση. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για «μόλυνση» της κοινωνίας.

Το ερώτημα είναι πόσο καιρό διαρκεί η "μόλυνση". Ο Gassen εξήγησε στην "Neue Osnabrücker Zeitung": «Μπορεί να διαρκέσει τέσσερα ή πέντε χρόνια. Όσο πιο γρήγορα αυξάνεται, τόσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση για την υγειονομική περίθαλψη».

 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.