Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τάσος Λάμπρου

Θα γίνει Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στο Κρανίδι;

Νέο αίτημα από Λάμπρου.

Την σύσταση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο Κρανίδι ζητά με αίτησή του προς τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάσος Λάμπρου. 

Θα γίνει πράξη αυτή τη φορά;

Αναφέρει η επιστολή Λάμπρου:

«Κύριε Δήμαρχε,

όπως έχουμε συζητήσει, ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο απασχολεί πάρα πολλούς δημότες μας, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι να τους δοθεί μία μεγάλη δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να παρακολουθήσουν ένα Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο.

Απαιτείται το θέμα να εισαχθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να ξεκινήσουμε τη διαδικασία υποβολής αιτήματος και να προβούμε σε όλες τις ενέργειες για την υλοποίησή του.

Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας είχε υποβάλλει και στο παρελθόν με ανάλογες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ανάλογο αίτημα χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα τη δημοτική περίοδο 2010-2014 με απόφαση ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και τη δημοτική περίοσο 2014-2019, με ανάλογη απόφαση. Μάλιστα την περίοδο 2014-2019 το αίτημά μας είχε υποβληθεί συνοδευόμενο από 100 αιτήσεις – εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την εγγραφή τους στο σχολείο. Τότε η οικονομική κατάσταση – κρίση πάγωσε το αίτημά μας. Τώρα απαιτείται η επικαιροποίησή του, η άμεση ενεργοποίηση όλων μας για να διεκδικήσουμε την ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο Κρανίδι.

Με την ευκαιρία της επιστολής μου σας υπενθυμίζω ότι το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι λειτουργεί τα 13 τελευταία χρόνια και έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση 180 άτομα. Πολλοί από τους εκπαιδευόμενους επιθυμούν να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Άρα όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την ίδρυση και λειτουργία του Εσπερινού Λυκείου στο Κρανίδι.

Είμαι στη διάθεσή σας να ενεργοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία, τους Βουλευτές του Νομού μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Στην εποχή της δια βίου μάθησης, απαιτείται να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί αποκλεισμοί και καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι αποτρεπτικές, είναι επιτακτική ανάγκη να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι σε άλλες εκπαιδευτικές δομές Εσπερινής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση
Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης»

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.