Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί των λαϊκών για τις αδιάθετες ποσότητες των προϊόντων τους;

Στήριξη σε όσους πλήττονται από τα μέτρα μετακίνησης στις λαϊκές ζητά ο Πουλάς και πέντε ακόμα βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Την ανάγκη μέτρων στήριξης των παραγωγών στους οποίους απαγορεύτηκε να πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού επεσήμαναν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή έξι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς.

Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή μετάδοσης του κορονωϊού, έχει απαγορευτεί από τις 20/3/2020 στους παραγωγούς να μεταβαίνουν και να πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές.

Το ισχυρό πλήγμα που έχουν δεχτεί οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, όπως και γενικότερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, δημιουργεί την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την στήριξή τους και την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, ώστε αφενός να αποζημιωθούν για την οικονομική απώλεια λόγω αδιάθετων ποσοτήτων προϊόντων την οποία υπέστησαν, αφετέρου να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές, από όπου κάνει τις προμήθειές του το μεγαλύτερο ποσοστό των λαϊκών στρωμάτων στα αστικά κέντρα.

Είναι ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας τόσο για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, όσο και για την διατροφική επάρκεια και αυτάρκεια της χώρας σε αγροτικά προϊόντα.

Επιπλέον, οι παραγωγοί που διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές μέχρι σήμερα δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα οικονομικής ανακούφισης και στο βοήθημα των 800 ευρώ, στα οποία έχουν ενταχθεί οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών παρότι ένα ποσοστό 80% εξ αυτών συνεχίζει να εργάζεται.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΏΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  1. Εξετάζει και με ποιο τρόπο η κυβέρνηση την αποζημίωση των παραγωγών λαϊκών αγορών για τις αδιάθετες ποσότητες των προϊόντων τους;
  2. Προτίθεσθε να εντάξετε τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών στους πληττόμενους της κρίσης που ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους με κυβερνητική απόφαση, ώστε να τύχουν των προσωρινών ανακουφιστικών μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση;
  3. Προτίθεστε να ικανοποιήσετε το αίτημά τους για χορήγηση άτοκων μακροπρόθεσμών δανείων αντίστοιχων προς το 25% του τζίρου τους, ως μέτρο ρευστότητας προκειμένου να μπορέσουν να καλλιεργήσουν;»

Οι ερωτώντες βουλευτές: Μιχάλης Κατρίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Απόστολος Πάνας, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Πουλάς, Γιώργος Μουλακιώτης.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.