Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θα αποζημιωθούν οι μανταρινοπαραγωγοί της Αργολίδας;

Θα αποζημιωθούν οι μανταρινοπαραγωγοί της Αργολίδας;

Στη βουλή φέρνει το θέμα ο Ανδριανός

Στη βουλή φέρνει το θέμα της κηλίδωσης της κλημεντίνης στην Αργολίδα ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη με θέμα την ανάγκη άμεσης εκκίνησης των διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών μανταρινιών κλημεντίνης στην Αργολίδα.

Για το πρόβλημα έχει συγκληθεί σύσκεψη αύριο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ενώ παρέμβαση με δήλωσή του έκανε και ο έταιρος βουλευτής της αντιπολίτευσης στο νομό Γιάννης Μανιάτης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ιδιαίτερα εκτεταμένες είναι και φέτος οι ζημιές στην παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας «κλημεντίνη» στην Αργολίδα καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών (αλλεπάλληλη διαδοχή έντονων βροχοπτώσεων και ημερών με ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες) η παραγωγή έχει καταστραφεί σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 100% από υδαρή κηλίδα, ελαιοκυττάρωση και σπαργή κυττάρων.

Επισημαίνεται ότι το 2016 ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές καλλιέργειας μανταρινιών κλημεντίνης της Αργολίδας, και σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε δεσμεύτηκε για τη σχετική αναθεώρηση του καταλόγου καλυπτόμενων ζημιών του ΕΛΓΑ.

Δεδομένου μάλιστα του ότι οι πληγέντες βρίσκονται στη μεγάλη τους πλειονότητα σε δραματική οικονομική κατάσταση, καταβάλλοντας ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα έχοντας να εξυπηρετήσουν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους καθώς και να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος παραγωγής, καθίσταται επιτακτική η άμεση ανάληψη δράσης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την άμεση εκκίνηση διαδικασιών αποζημίωσής τους.

Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο Υπουργός:

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα εκκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών μανταρινιών κλημεντίνης στην Αργολίδα».

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.