Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παναγιώτης Νίκας

Τεστ κορωνοϊού σε αθλητές με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Επιμένει στο αίτημα για νοσοκομείο αναφοράς ο Νίκας - Στοπ στις χρηματοδοτήσεις εκδηλώσεων λόγω της αυξάνουσας τάσης των κρουσμάτων.

Η αυξάνουσα τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταδεικνύει την ανάγκη να θεσμοθετηθεί νοσοκομείο αναφοράς, δεδομένου ότι σε αυτή συνυπάρχουν δύο δομές φιλοξενίας μεταναστών, πολλοί καταυλισμοί ρομά, αλλά και σημαντικός αριθμός αλλοδαπών εργατών γης, δηλαδή άνθρωποι με πενιχρή οικονομική δυνατότητα για νοσηλεία μακριά από τον χώρο διαμονής τους.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επανέλαβε το αίτημά του για νοσοκομείο αναφοράς, «ιδιαίτερα όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν ήδη 14» όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια ξεκινά να καλύπτει τη δαπάνη των ελέγχων για κορωνοϊό σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων, ξεκινώντας από την Αργολίδα όπου θα χρηματοδοτήσει τη διενέργεια ελέγχου σε περίπου 1.000 αθλητές.

Για μία ακόμα φορά, ο Π. Νίκας απηύθυνε σύσταση προς τη νεολαία και προς όλους, να μην παραμελούν την αυτοπροστασία, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του συνόλου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια δεν χρηματοδοτεί πλέον καμία εκδήλωση που συνεπάγεται συγκέντρωση ατόμων.

Η Δήλωση Νίκα:

«Δυστυχώς, ενώ αυξάνονται σε καθημερινή βάση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα κρούσματα του νέου κορονοϊού, θεωρώ ότι δεν έχουμε τις αναγκαίες υγειονομικές υποδομές.

Λυπάμαι γιατί δικαιώνομαι σε όσα έλεγα ως προς την ανάγκη ύπαρξης νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρειά μας, όταν μάλιστα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 14 τέτοια νοσοκομεία.

Θετικό είναι ότι πληθαίνουν οι φωνές -και σε πολιτικό επίπεδο- που καταδεικνύουν αυτή την ανάγκη και ζητούν νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει ήδη υποβληθεί σχετική αναφορά στη Βουλή.

Εστω και τώρα δεν είναι αργά να προχωρήσει η θεσμοθέτηση νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέτρο απολύτως απαραίτητο για μια Περιφέρεια που έχει δύο δομές φιλοξενίας μεταναστών, πολλούς καταυλισμούς ρομά, αλλά και σημαντικό αριθμό αλλοδαπούς εργάτες γης.

Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει, έστω και τώρα, η κατάλληλη υποδομή να φιλοξενήσει κρούσματα, ιδιαίτερα ανθρώπους που είναι φτωχοί και έχουν ανάγκη περίθαλψης στον τόπο του».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.