Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Την Πέμπτη οι υπογραφές με την ΤΕΡΝΑ

Κυβέρνηση και Περιφέρεια έχουν συμφωνήσει να προχωρήσει άμεσα το έργο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 13 Ιουν. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ. στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη θα υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, παρουσία του συνόλου της Περιφερειακής αρχής, στελεχών της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφερειακής Αρχής.

Παρά τις αντιδράσεις και τις δικαστικές εκκρεμότητες, υπάρχει η πρόθεση να εφαρμοστεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ζητά να επισπευστούν οι υπογραφές για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Το έργο αφορά τρεις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων με ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), μία στην Τρίπολη, μία στην Καλαμάτα και μία στη Σπάρτη, καθώς και δύο σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε Κόρινθο και Αργος. Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων έχει οριστεί στους 150.000 τόνους ετησίως και η μέγιστη ποσότητα στους 200.000 τόνους ανά έτος.

Να σημειωθεί πως από τον Ιούνιο του 2015, όταν και επιβλήθηκε στην Ελλάδα το πρόστιμο για τους ΧΑΔΑ, μόνο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Ελλάδα έχει πληρώσει σε εξαμηνιαία πρόστιμα συνολικά 13 εκατομμύρια ευρώ.

 

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org