Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στρατόπεδο Ναυπλίου

Τελευταίο αντίο για το ΚΕΜΧ, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!

Ορκίστηκαν για τελευταία φορά νεοσύλλεκτοι στο Ναύπλιο - Τι θα απογίνει το στρατόπεδο;
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 9 Φεβ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η τελευταία ορκωμοσία νεοσυλλέκτων πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (9/2) στο Κέντρο Εκπάιδευσης Μηχανικού Ναυπλίου, το οποίο κλείνει τις πύλες του, όπως όλα δείχνουν, αφού από την επόμενη σειρά οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιάζονται στα σημεία υποδοχής, κυρίως στον Έβρο και τα νησιά. Η εκπαίδευση και ορκομωσία θα γίνονται στις μονάδες εκστρατείας.

Στρατόπεδο Ναυπλίου

Ωστόσο μένει να δούμε αν θα συνεχίσει να λειτουργεί ως στρατόπεδο (μικρότερης δυναμικής), σενάριο που φαντάζει το πιο πιθανό αυτή την στιγμή, αν και σε δηλώσεις του ο Υποστράτηγος Μηχανικού Νικόλαος Λάλους (Διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ) άφησε θολό το τοπίο, λέγοντας πως δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση για την τύχη του.

Έτσι οι 7000 περίπου νεοσύλλεκτοι τον χρόνο θα αποτελέσουν παρελθόν για το Ναύπλιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, αφού οι αντιδράσεις από πολίτες αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο ήπιες, έως και ανύπαρκτες, σε σχέση με το τι έχουμε δει κατά το παρελθόν, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Στρατόπεδο Ναυπλίου

Από πλευράς υπουργείου πάντως επιλέχθηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις και μόνο με διαρροές προς τον τύπο. Ίσως αυτό να αποκοίμησε κατά κάποιο τρόπο τις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται οικονομικά από αυτή την εξέλιξη. Το Ναύπλιο σαφώς λιγότερο σε σχέση με άλλες πόλεις λόγω του τουριστικού του χαρακτήρα...

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org