Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Μιχαλολιάκος

Τείχος κατά Μιχαλολιάκου στο Άργος

Πληθαίνουν οι αντιφασιστικές φωνές κατά της Κυριακάτικης επίσκεψης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις εν όψει της επίσκεψης του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Άργος. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα μιλήσει το απόγευμα της Κυριακής (13/1, 19:00) στα γραφεία του κόμματος στο Άργος, σε μια προσπάθεια του να «μαζέψει» τους ψηφοφόρους του κόμματος του που τώρα τελευταία χάνει έδαφος στην περιοχή. Κατά της ΧΑ

Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων της Αργολίδας οργανώνει αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Πέτρου, περίπου την ίδια ώρα με την ομιλία (18:00). Το κείμενο - κάλεσμα υπογράφεται από τις συλλογικότητες: Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων Αργολίδας, Κοινωνικό Φροντιστήριο Άργους, Αναρχική Συνέλευση Άργους Lupus, Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας και Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, ενώ αναμένεται να το συνυπογράψουν και άλλες. Σύμφωνα με το κάλεσμα "Την Κυριακή 13 Γενάρη έρχεται στο Άργος ο φυρερίσκος της Χρυσής Αυγής Νίκος  Μιχαλολιάκος. Στόχος της επίσκεψής του είναι να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει την ανθρώπινη σκόνη των οπαδών του κόμματός του εν όψει εκλογών.

Είναι γεγονός πως σήμερα η Χρυσή Αυγή –σε πανελλαδικό επίπεδο– είναι η σκιά του παλιότερου εαυτού της. Ακόμα κι αν διατηρεί το εκλογικό ποσοστό της, στο δρόμο δεν δείχνει καμία δυναμική. Ο Άγιος Παντελεήμονας δεν είναι πλέον τσιφλίκι της. Σχεδόν τα μισά γραφεία της ανά την επικράτεια έχουν κλείσει, ακόμα και σε περιοχές όπου εκλέγεται φασίστας βουλευτής. Ο κόσμος που μπορεί να κατεβάζει στο δρόμο στις κεντρικές πολιτικές της εκδηλώσεις (Μελιγαλάς, Ίμια κοκ) φτάνει στην καλύτερη τις λίγες εκατοντάδες. Οι θρασύδειλοι υποστηρικτές του ναζιστικού κόμματος μπορούσαν να το υποστηρίζουν ανοιχτά μόνο όσο αυτό βρισκόταν υπό τη φτερούγα του κράτους – όσο η «ενασχόλησή τους με τα κοινά» δεν ενείχε κάποιο κίνδυνο για το τομάρι τους. Όταν αυτό άλλαξε, έτρεξαν πανικόβλητοι να κρυφτούν.

Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά το μάχιμο αντιφασιστικό κίνημα μέσα από ένα διαρκή αγώνα σε γειτονιές και δρόμους σε όλη τη χώρα. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Η ΧΑ στο φόντο και της εν εξελίξει δίκης της δε βρίσκεται ψηλά στη λίστα των επιλογών του αστικού συστήματος. Στο βαθμό που η άρχουσα τάξη αποκαθιστούσε την κυριαρχία της ύστερα από μια περίοδο μαζικής αμφισβήτησης, οι δολοφονικές συμμορίες της ΧΑ δεν της ήταν πλέον απαραίτητες για την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια αποτέλεσαν ακόμα μια αφορμή για να ξαναβρεθεί ο ακροδεξιός οχετός στο δρόμο, με τις φασιστικές συμμορίες να κάνουν δυναμική επανεμφάνιση, επιτιθέμενες σε καταλήψεις και άλλες δομές του κινήματος και πυρπολώντας κτήρια. Κάτι παρόμοιο κάνουν και στα νησιά του Αιγαίου με όχημα το προσφυγικό, ενώ πριν από 1.5 μήνα προσπαθούσαν να οικοδομήσουν στα σχολεία προωθώντας τις εθνικιστικές καταλήψεις. Όσο διαρκεί η δίκη της, η ΧΑ δείχνει ένα «πολιτικό πρόσωπο», αναμένοντας την επόμενη ευκαιρία.

Ακριβώς γι’ αυτό δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ο φασιστικός υπόκοσμος είναι εδώ. Η πρόσφατη φασιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle στην Κέρκυρα το πιστοποιεί αυτό με τον πιο τραγικό τρόπο. Επιπλέον, ο υπόκοσμος αυτός έχει πολιτική εκπροσώπηση ακόμα και αν τα τάγματα εφόδου βρίσκονται εν υπνώσει. Στο χέρι μας είναι αν ο συρφετός αυτός θα είναι μια ακίνδυνη δεξαμενή ακροδεξιών και φοβικών μικροαστών ψηφοφόρων, που περιορίζεται στο να μουρμουράει και να βρίζει από τον καναπέ του, ή μια δύναμη ικανή να επιβληθεί το δρόμο και να σπείρει την τρομοκρατία σε όσους θεωρεί ότι δεν ανήκουν στον εθνικό κορμό και την άρια φυλή.

Ακριβώς γι’ αυτό πρέπει οι δολοφόνοι ναζίδες να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη και από κάθε εναλλακτική. Γι’ αυτό και έχει σημασία το αντιφασιστικό κίνημα να τους στερήσει κάθε ζωτικό χώρο, παλεύοντας ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και – κυρίως – μην αφήνοντας τους να εμφανιστούν πουθενά.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Πέτρου, την Κυριακή 13 Γενάρη στις 18:00.

Ούτε στο Άργος, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!"

 

Παράλληλα η δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος» απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετάσχουν σε όποια ειρηνική αντιφασιστική εκδήλωση γίνει στο Άργος, διαμηνύοντας πως η επίσκεψη Μιχαλολιάκου αποτελεί προσβολή για κάθε πολίτη.  

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας που σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με  όποιο τρόπο κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε σε αυτούς  για τους οποίους δουλεύουν: βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Φέτος συμπληρωθήκαν 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι,  από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.  Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά την δολοφονική ενέδρα που έστησαν  οι φασίστες σε συναδέλφους μας συνδικαλιστές, κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος και αφού είχαν δοκιμάσει τη δολοφονική τους δράση σε μετανάστες εργάτες και σε νέους ανθρώπους.

Ο λαός δεν ξεχνά τα δεκάδες εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Η ναζιστική Χ.Α., ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης, μαντρόσκυλο των αφεντικών, αναλαμβάνει πάντα την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια  στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Η όξυνση της εκμετάλλευσης, της επίθεσης  στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι νύχι κρέας με το φασισμό, για αυτό μαζί με το αυγό στοχεύουμε τη φωλιά που επωάζεται.

Σήμερα έχοντας μπει στην  νέα εποχή των «Μεταμνημονιακών μνημονίων διαρκείας»  και της ανάπτυξης που θα χτίζεται καθημερινά πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών  δικαιωμάτων,  τους 700 και πλέον μνημονιακούς νόμους να ζουν και να βασιλεύουν.

Σήμερα που τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 βαφτίζονται «εθνικός στόχος». Σήμερα που η επίθεση των μονοπωλίων  κλιμακώνεται και για τα συμφέροντά τους βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις και ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή θα αξιοποιούνται από το κεφάλαιο συγκαλυμμένα ή όχι.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα και η προσπάθεια του στο πλευρό των εργολάβων  για να μην εφαρμοστεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που πρόσφατα υπέγραψε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στη ζώνη μετά από 9μηνο αγώνα.

Επίσης είναι άπειρες οι παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του, αλλά και ότι βγάζουν σπυριά σε κάθε διεκδίκηση της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας. Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς μπορούν να  σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.

Σήμερα το ταξικό εργατικό  κίνημα είναι πιο έμπειρο από ποτέ.

Ξέρουμε πώς νικιέται το θηρίο και ποιος το ταΐζει…

Οργανώνουμε την πάλη μας στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους για τα δικαιώματά μας, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας κόντρα σε κυβέρνηση- κεφάλαιο – ΝΑΤΟ- ΕΕ.

5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει  ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και η προηγούμενη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης,  ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μπουν επιτέλους οι εγκληματίες στη φυλακή.

Απαιτούμε άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη. Καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο να απαντήσουν αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής. Να οργανώσουμε συνολικά την πάλη για τη ζωή που μας αξίζει.

Η απάντηση στους φασίστες της ΧΑ και τα αφεντικά τους θα δοθεί από ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Στόχος του ταξικού εργατικού κινήματος θα πρέπει να είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των φασιστών, ως μαντρόσκυλα των εργοδοτών.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ».

Το βίντεο με την δίκη της ΧΑ μπορείτε να παρακολουθήσετε: https://youtu.be/fCBaeP0lCIU

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.