Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λίμνη Λάδωνα στην Αρκαδία

Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα: Στόχος η ανάπλαση και ανάπτυξη της περιοχής

Υπογράφηκε προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Γορτυνίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπογράφηκε στην Τρίπολη χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Η σύμβαση, αφορά το έργο ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και την βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.180.000 ευρώ.

Η Λίμνη Λάδωνα είναι τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Λάδωνα ο οποίος πηγάζει κοντά στο χωριό Λυκούρια, στην Αχαΐα, στο δρόμο που οδηγεί στην Κλειτορία. Η έκτασή της λίμνης είναι 3,048 τ.χλμ. και βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Τρίπολη.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί η λίμνη Λάδωνα παρομοιάζεται με φίδι!

Είναι ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της ορεινής Αρκαδίας που αξίζει κανείς να απολαύσει για έστω για μία φορά στη ζωή του. 

 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.