Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ναύπλιο 1890

Ταξίδι στον πελοποννησιακό χρόνο με μοναδικές φωτογραφίες

Η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου μάς συστήνει την Πελοπόννησο των αρχών του 20ου αιώνα
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 19 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τα τελευταία χρόνια η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ψηφιοποιεί και αφήνει ελεύθερα στο κοινό πολλά από τα ιστορικά αρχεία και φωτογραφίες που διαθέτει στα συρτάρια της. 

Μια από τις συλλογές της που έχει ψηφιοποιηθεί  είναι και αυτή των εκτυπώσεων που έχουν παραχθεί με την μέθοδο του Photochrom.

Το Photochrom είναι μια διαδικασία για την παραγωγή χρωματισμένων εικόνων από ασπρόμαυρα φωτογραφικά αρνητικά μέσω της άμεσης φωτογραφικής μεταφοράς αρνητικού σε πινακίδες τύπου λιθογραφίας. Η διαδικασία είναι μια φωτογραφική παραλλαγή χρωμολιθογραφίας.

Μεταξύ του πλούσιο αρχείου των 6000 φωτογραφιών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή εντοπίσαμε και κάποιες φωτογραφίες από πόλεις της Πελοποννήσου που τραβήχτηκαν μεταξύ 1890 και 1910.

Πάτρα 1890

Ναυπλιο 1900

Σπάρτη 1900

Καλαμάτα 1890

Οι εκτυπώσεις αυτές δημιουργήθηκαν από την Photoglob Company στη Ζυρίχη της Ελβετίας και την Detroit Publishing Company στο Μίσιγκαν. Οι έγχρωμες αυτές εικόνες μοιάζουν με φωτογραφίες, αλλά είναι στην πραγματικότητα φωτολιθογραφίες με μελάνι.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.