Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δίγλωσση ταινία μικρού μήκους

Ταινία μικρού μήκους στη γλώσσα των Ρομά κατέκτησε την κορυφή! (video)

Πρόκειται για ένα δίγλωσσο κινηματογραφικό παραμύθι που δημιουργήθηκε εξ' ολοκλήρου από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού Κορινθίας

Μια πολύ σημαντική διάκριση ήρθε για το 3ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού Κορινθίας στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema…διάβασες;» 2019-2020.  Η δίγλωσση ταινία «Το μερμήγκι κι ο τζίτζικας» – «Ντα ο μιρμίγκι ντα ο τζιτζίρι» που παρήγαγαν τα δύο σχολεία, απέσπασε το 1ο Βραβείο, στην κατηγορία «μυθοπλασίας».

Δίγλωσση ταινία μικρού μήκους

Τον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, για το σχολικό έτος 2019-20, στον οποίον συμμετείχαν, διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου, με την στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» και το Ίδρυμα Λαμπράκη, που υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Η σχετική ανακοίνωση των δύο σχολείων σημειώνει πως: «Στην επιστολή, με τα αποτελέσματα, που λάβαμε από την Οργανωτική Επιτροπή, σημειώνεται μεταξύ άλλων:
“Συγχαίρουμε όλες τις σχολικές μονάδες, τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και όσους/ες συνέβαλαν, για τη συμμετοχή τους και το υπέροχο κινηματογραφικό «ταξίδι» που έκαναν όλους αυτούς τους μήνες. Αυτή η συμμετοχή καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική αφού γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα σχολεία εργάστηκαν χωρίς ιδιαίτερους πόρους, χωρίς συστηματική επιμόρφωση και κάτω από ασφυκτικά χρονικά πλαίσια.

Δε χρειάζεται να το ξαναπούμε -το γνωρίζετε άλλωστε ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί- το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Για εμάς άλλωστε, το κομμάτι του διαγωνισμού είναι το «δέντρο», το «δάσος» που κρύβεται από πίσω είναι ο οπτικοακουστικός αλφαβητισμός των μαθητών μας και η αγάπη για τις τέχνες που μπορούν να μεταμορφώσουν τα σχολεία μας…”

Οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων ευχαριστούν «όλους όσοι συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτού του διαγωνισμού και την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτιζόταν από 15 μέλη, για την τιμητική διάκριση.

Υποσχόμαστε, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πως θα συνεχίσουμε, με την ίδια διάθεση και το ίδιο σθένος, να δημιουργούμε, ανοίγοντας παράθυρα σε ένα καλύτερο μέλλον!»

* Η εκδήλωση βράβευσης ήταν προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2020, αλλά λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού μετατέθηκε για το φθινόπωρο του 2020.
 

Δείτε εδώ τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους: 

 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.