Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. συνεδρίασε στο Άργος

Τα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους του Άργους

Τι ειπώθηκε στην διήμερη συνεδρίαση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. στο Άργος.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Άργος, στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς καθώς και ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. συνεδρίασε στο Άργος

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Αργολίδας, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άργους Αντώνη Καλοθέου προς τους παρευρισκόμενους των αρμόδιων φορέων για καίρια θέματα και προβλήματα που απασχολούν την πόλη με άμεσο στόχο την επίλυσή τους.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας δύο νέων χώρων στάθμευσης (parking) στις εισόδους της πόλης ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της, καθώς με την ανάπλαση του κέντρου λιγόστεψαν οι θέσεις και οι επισκέπτες δυσκολεύονται να βρουν κάποια ελεύθερη.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. συνεδρίασε στο Άργος

Επίσης ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να μην κλείσει το υποκατάστημα της ΔΕΗ Άργους αλλά να επανδρωθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου μουσείου στην πόλη του Άργους με αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται τώρα σε αποθήκες καθώς και την αξιοποίηση μνημείων που τώρα είναι εγκαταλελειμμένα ή ελλιπώς αναστηλωμένα. Υπάρχουν μνημεία στο Άργος που είναι αναξιοποίητα, όπως είναι η οικία του Σπυρίδωνος Τρικούπη, η οικία του στρατηγού Τσώκρη, Μακρυγιάννη, Καλλέργη κλπ. που θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στην πόλη.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. συνεδρίασε στο Άργος

Ζήτησε επίσης τη λειτουργία του νοσοκομείου του Άργους συνεχώς και όχι μόνο σε εφημερίες και την αναβάθμισή του σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να υπάρχει υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Επιτακτική ανάγκη όπως είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους κ. Καλοθέου είναι η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής και θα πρέπει να διεκδικήσουμε το τμήμα αγροτικής οικονομίας ή κάποιο άλλο αξιόλογο τμήμα, προκειμένου να βοηθήσει εκτός των άλλων και την τοπική οικονομία.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. συνεδρίασε στο Άργος

Τέλος, αναφέρθηκε στην σημασία της επέκτασης του προαστιακού μέχρι την Καλαμάτα για την ανάπτυξη της Αργολίδας, καθώς και την βελτίωση της σύνδεσης της πόλης του Άργους από τον κόμβο Αρχαία Νεμέα – Δερβενάκια – Μυκήνες – Άργος. Η σύνδεση αυτή θα δώσει νέα πνοή στο νομό τόσο σε σχέση με τον τουρισμό, όσο και σε σχέση με τις μεταφορές, επειδή η έξοδος από την Στέρνα είναι περισσότερα χιλιόμετρα και δυσκολεύει την πρόσβαση στην περιοχή και είναι πιο χρονοβόρα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Γεώργιος Βαγενάς ενημέρωσε για τις αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και για τα τρέχοντα θέματα όπως οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. συνεδρίασε στο Άργος

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αντώνης Καλοθέου ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις μας όσον αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και το τραπεζικό (κόκκινα δάνεια, pos, αναπτυξιακή τράπεζα) κ.λ.π.

Τέλος, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τα εσωτερικά θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συναντήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα σαν μέτρο πίεσης με φορείς και Υπουργούς.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους για την φιλοξενία τους και την συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.