Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

Τα πουλιά γιορτάζουν και οι άνθρωποι θαυμάζουν

Δραστηριότητες για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στον Υγρότοπο Μουστού, στο Άστρος.

Φέτος γιορτάζουμε τη 25η επέτειο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών! Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International.

Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρες 10:00-14:00, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας σας προσκαλεί στη λιμνοθάλασσα του Μουστού, στην Αρκαδία, για μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση με παρατήρηση πουλιών και δράσεις αφιερωμένες στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών! Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού (πλησίον της επαρχιακής οδού Άστρους – Λεωνιδίου), θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά καθώς και πεζοπορία προς τα τρία παρατηρητήρια περιμετρικά του υγροτόπου.

Η εκδήλωση υλοποιείται από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.