Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ημέρα Περιβάλλοντος

Τα παιδιά απέδειξαν την οικολογική τους ευαισθησία

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2018 έχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα να στείλει με αποδέκτες όλους μας: «Beat Plastic Pollution», ας βοηθήσουμε να σταματήσει η μόλυνση του πλανήτη καταπολεμώντας μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, το πλαστικό! Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από αυτό το σύγχρονο περιβαλλοντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι φυσικοί πόροι (όπως το νερό, ο αέρας, τα ενδιαιτήματα και τα είδη που ζουν σε αυτά) αλλά και ο άνθρωπος, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), υλοποίησε για 8η συνεχή χρονιά, διήμερο δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Την Τρίτη 05.06.2018 υλοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή «Χερονησίου» (Περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης - υγροτόπου Μουστού) από τους 74 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα, ενώ σε συνέχεια του καθαρισμού, πραγματοποιήθηκαν παρουσίαση και περιβαλλοντικές δραστηριότητες από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, σχετικά με τη φυσική κληρονομιά της λιμνοθάλασσας Μουστού. Την Τετάρτη 06.06.2018 ολοκληρώθηκε η επόμενη προγραμματισμένη δράση καθαρισμού στις ακτές του Παραλίου Άστρους από τους 32 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις έκαναν διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών απομακρύνοντας με οργανωμένο και προσεκτικό τρόπο «ξένα αντικείμενα» από τις ακτές, όπως π.χ. τα πλαστικά (μπουκάλια, ποτήρια, υλικά συσκευασίας και μικρότερα κομμάτια πλαστικών), τα χάρτινα υλικά (υλικά συσκευασίας), τα αντικείμενα από γυαλί και μέταλλο. Τα παιδιά με τον αυθορμητισμό τους απέδειξαν για άλλη μια φορά την οικολογική τους ευαισθησία και έστειλαν έμπρακτα το δικό τους μήνυμα για τη φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο διαβιούν, υπενθυμίζοντας το καθήκον όλων μας για άμεση ανάληψη δράσης!

Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημέρα Περιβάλλοντος

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.