Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μουσείο Άργους

Τα ωραία έρχονται για το μουσείο του Άργους

Σάρκα και οστά οστά στο πολύπαθο έργο μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Χθες ήταν η ημερομηνία σταθμός για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, καθώς όπως είχε ανακοινώσει από το Άργος η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη θα υπογραφόταν στις 31 Ιουλίου η σύμβαση που θα σηματοδοτούσε και τυπικά την έναρξη των εργασιών για τον εκσυγχρονισμό του μουσείου

Αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο αναφορικά με το θέμα, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός προέτρεξε να ευχαριστήσει για ακόμα μία φορά την υπουργό, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας σε αρχαιολογικούς χώρους στην Αργολίδα και τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, θα υπογραφόταν σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου η σύμβαση με τον ανάδοχο για τα έργα αποκατάστασης και επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους, γεγονός που πλέον είναι πραγματικότητα.

Πλέον, με την υπογραφή της σύμβασης ύψους περίπου 2,8 εκ. ευρώ με τον ΦΠΑ, το έργο ξεκινά με ορίζοντα ολοκλήρωσης δυόμιση χρόνια, ενώ σε διάστημα 6-8 μηνών, με την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, έχει προγραμματιστεί να έχει ολοκληρωθεί και η μεταφορά των εκθεμάτων και η τοποθέτησή τους ώστε το Μουσείο να είναι πλήρως επισκέψιμο στους Αργολιδείς και τους επισκέπτες της παλαιότερης συνεχώς κατοικούμενης πόλης της Ευρώπης.

Θέλω και με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω την Υπουργό που ανταποκρίνεται έμπρακτα τις ανάγκες για την προστασία και ανάδειξη της βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς της Αργολίδας και τους συνεργάτες της που συνέβαλαν στην επανεκκίνηση αυτού του σημαντικού έργου πολιτισμού για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.