Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα Επιδαύρια από το 1955 μέχρι σήμερα

Κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος με εικονογραφικό υλικό από τον Δήμο Επιδαύρου, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Βασίλη Καββαθά.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 1 Αυγ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ο Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με τον εμπνευσμένο Επιδαύριο δημοσιογράφο-συγγραφέα κ. Βασίλη Καββαθά, προχώρησε στην έκδοση του δεύτερου τόμου που αφορά στο εικονογραφικό υλικό των Επιδαυρίων από το 1955 μέχρι σήμερα. Ο πρώτος είχε εκδοθεί με πρωτοβουλία του ιδίου.

Πρόκειται για μία μοναδική και άρα πολύτιμη συλλογή αφισών από τον κ. Καββαθά ο οποίος τις συγκέντρωνε για πολλά χρόνια, με σαφή πρόθεση -όπως ο ίδιος σημειώνει στον πρόλογο του Α΄ τόμου – “να τις χρησιμοποιήσει κάποτε σαν εικονογράφηση ενός πολύτιμου έργου του -έργου ζωής – που θα έφερε το γενικό τίτλο “Ο των Επιδαυρίων θίασος”.”

Άλλωστε, κατά τα λεγόμενά του, “υπάρχουν πολλοί τρόποι να “ιστορήσει” κανείς το Φεστιβάλ Επιδαύρου. Ένας από αυτούς είναι να βάλει κάτω τις αφίσες του. Να φυλλομετρήσει αυτές τις σελίδες και να “διαβάσει το εικονογραφημένο μήνυμά τους”.”

Σκοπός λοιπόν του συλλέκτη-συγγραφέα είναι να αναδείξει και να ξεδιπλώσει την εσωτερική δυναμική  του υλικού μέσα στο χρόνο αλλά και να το αφήσει ως παρακαταθήκη υψηλών παιδευτικών μηνυμάτων, αφού το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αποτελεί λίκνο του Πολιτισμού και τόπο έκφρασης του υψηλού ποιητικού λόγου των σπουδαίων Τραγικών της Αρχαιότητας.

Η σπουδαιότητα αυτού του δίτομου έργου έγκειται στο γεγονός ότι οι αφίσες αποτελούν την πρώτη γραφιστική αποτύπωση του ποιητικού συμβολισμού αλλά και την πρώτη σκηνοθετική άποψη που προετοιμάζει το θεατή πριν περάσει την Πύλη του Αρχαίου Χώρου.

Ο Δήμος Επιδαύρου, εκτιμώντας την διαχρονική αυτή προσπάθεια του συλλέκτη αλλά και την αξία του αποτελέσματος, δεν μπορούσε να μείνει αδρανής απέναντι σ’ αυτό το θησαυρό αλλά θεώρησε χρέος του να το αναδείξει χρηματοδοτώντας την έκδοσή του με την ελπίδα ότι αυτή η πρώτη κίνηση θα αποτελέσει δρομοδείκτη ώστε στο μέλλον να αξιοποιηθεί και να προβληθεί περαιτέρω αυτό το υλικό που αποτελεί, άλλωστε, ανεκτίμητη περιουσία του Δήμου Επιδαύρου.

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.