Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Σύσκεψη για τον κυκλώνα στο Άργος

Συσκέφθηκαν για τον κυκλώνα στο Άργος

Για εξαιρετικά μεγάλης έντασης καιρικά φαινόμενα που δοκιμάζουν την Αργολίδα, έκανε λόγο ο Γιάννης Γκιόλας

Η Αργολίδα Δοκιμάζεται σήμερα σκληρά από εξαιρετικά μεγάλης έντασης καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα πλήττεται η περιοχή του Δήμου ΄Αργους – Μυκηνών. Μικρότερη υπήρξε η ένταση και οι συνέπειες στους υπόλοιπους Δήμους. 

Το κύμα της κακοκαιρίας εκδηλώθηκε με μεγάλη έντασης και διάρκειας βροχόπτωση, που εκδηλώθηκε από το μεσημέρι και διαρκεί και τις βραδινές ώρες.

Παράγοντες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βάσει μιας πρώτης επισκόπησης υπολόγισαν το ύψος της βροχής σε περίπου 100 χιλιοστά την ώρα, ένα ποσοστό που πολύ σπάνια είχε συμβεί στην περιοχή. Η βροχή που έπεσε στην ορεινή ζώνη συνέτεινε στην υπερχείλιση των χειμάρρων του «Ξηριά» και της «Πάνιτσας» του ΄Αργους.

Ο κυκλώνας χτύπησε το Άργος

Από τον κατακλυσμό των υδάτων κινδύνευσαν ολόκληρες περιοχές, όπως της Νέας Κίου, πλημμύρισαν όμως πολλές αγροτικές εκτάσεις, κάποιες ισόγειες κατοικίες και ορισμένες βιοτεχνίες. 

Οι Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών της Περιφέρεις, του Δήμου ‘ Αργους – Μυκηνών και της ΕΛΑΣ, κυρίως όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιδόθηκαν σ’ ‘ένα διαρκή και δύσκολο έργο, για να προστατεύσουν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές, με συντονισμό ακριβείας και δράσεις άμεσες και αποτελεσματικές.

Δείτε την ροή της σφοδρής κακοκαιρίας στην Αργολίδα

Διαρκής σύσκεψη όλων των αρμόδιων παραγόντων πραγματοποιήθηκε επί ώρες στο Δημαρχείο Άργους, με παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Αργους Δημήτρη Καμπόσου, του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, των Αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας Φάνη Στεφανόπουλου και Βασίλη Σιδέρη, της Αντιδημάρχου Άργους Κατερίνας Μπόμπου (Συντονίστριας Εκτάκτων Αναγκών) του δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Διολίτση, του Διοικητή Της Π.Υ. Άργους και του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου Θεόδωρου Λαρέζου.

Στη σύσκεψη παρέστη, μεταξύ άλλων, και ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας που νωρίτερα περιόδευσε σε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές. 

Ο κυκλώνας χτύπησε το Άργος

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που επίσης έφθασε και παρέμεινε για αρκετό χρόνο στο Δημαρχείο του Άργους αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας αποκομίσει και ο ίδιος ιδία γνώση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας που επισυνέβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λίγη ώρα αργότερα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας, που επλήγησαν περισσότερο από την θεομηνία.

Η προσοχή όλων εστιάζεται πλέον στην αποκατάσταση και επανόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από το δεινό κύμα κακοκαιρίας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.