Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Συνταξιούχοι

Συντάξεις: Το μέλλον έχει αυξήσεις!

Αισιόδοξη η αναλογική μελέτη προβλέπει αυξήσεις συντάξεων στα επόμενα χρόνια
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 19 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το φράγμα των 1000€ το μήνα θα ξεπεράσει η μέση μηνιαία σύνταξη στα επόμενα 10 χρόνια, με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης. Η αναλογιστική μελέτη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα προβλέπει πώς το 2070 η μέση σύνταξη θα αγγίξει τα 3.601€, με ανάλογη όμως αύξηση της μέσης περιόδου ασφάλισης στα 37.7 έτη!

Η μελέτη που εκπονήθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και αναμένεται να κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ενώ όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για πρώτη φορά μια τέτοια μελέτη θα συνοδεύει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης η οποία βασίζεται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση , οι συντάξεις είναι πλήρως εξασφαλισμένες έως το 2070 ενώ την ίδια ώρα η συνταξιοδοτική δαπάνη βαίνει μειούμενη. Σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση (reform scenario), η δαπάνη για παροχές από 15,6% του ΑΕΠ το 2018 , μειώνεται στο 12.9% το 2030, στο 12.8 το 2055 και εκτιμάται σε 11,9% του ΑΕΠ για το 2070, προσεγγίζοντας το μέσο όρο της ευρωζώνης.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.