Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις της ΤΟΜΥ Άργους για την Υγιεινή Διατροφή

Από το νερόσ στις φυτικές ίνες
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 15 Οκτ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, αναπτύσσει δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας και προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτές.

Η θεματική ενότητα «Υγιεινή Διατροφή» για τους ενήλικους πολίτες συνεχίζεται με την 8η δράση «Υγιεινή διατροφή: φυτικές ίνες», που θα υλοποιηθεί την Τρίτη στις 16 Οκτωβρίου, ώρα 10 πμ – 12 μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΕΚ Πελοποννήσουστο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο (Δαναού 25) στο Άργος.

Η δράση παρέχεται δωρεάν στους πολίτες.

Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της δράσης, καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους: στα γραφεία της ΤΟΜΥ (Δαναού 43) ή στο τηλέφωνο 2751063603 ή  στο φαξ 2751022606 ή στο e-mail: tomyargos1@1545.syzefxis.gov.gr.

Υγιεινή διατροφή και νερό

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε την έβδομη δράση της με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Υγιεινή Διατροφή: Νερό» και σκοπός της ήταν οι πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το νερό, την ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης νερού και τη σημασία του για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έγινε επίσης αναφορά σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα του νερού, καθώς και τις ασθένειες που συνδέονται με την κατανάλωση μολυσμένου νερού. Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη και την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου, παρουσίασαν με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων τα εξής θέματα:

 • Τι είναι το νερό;
 • Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης νερού για έναν ενήλικα;
 • Σε ποιες τροφές περιλαμβάνεται;
 • Ποιος είναι ο ρόλος του στον οργανισμό;
 • Τι είναι η αφυδάτωση και πότε εμφανίζεται;
 • Τι είναι η υπερυδάτωση και πότε εμφανίζεται;
 • Ποιοι είναι οι χημικοί και βιολογικοί κίνδυνοι στο νερό;
 • Πώς επιτυγχάνεται η ασφάλεια και η ποιότητα του νερού;

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με: 1) την ημερήσια κατανάλωση νερού ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα, τη θερμοκρασία και υγρασία του περιβάλλοντος. 2) τους κινδύνους εμφάνισης ασθενειών από την κατανάλωση μη ασφαλούς πόσιμου νερού λόγω της μόλυνσης από χημικούς ή βιολογικούς παράγοντες και 3) το γεγονός ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους με σύνεση.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καχριμάνη, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.