Home design
home design

Συνάντηση στη Στυμφαλία για το παρόν και το μέλλον της

Ταγαράς και Σταματόπουλος στη Λίμνη Στυμφαλία

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας είχε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά στη λίμνη Στυμφαλία. Αφορμή για την επίσκεψη του υφυπουργού υπήρξε το πρόσφατο γεγονός της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στους καλαμιώνες της λίμνης. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα-Μουστού Δημήτρης Μήλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, οι αντιδήμαρχοι Σικυωνίων Γιώργος Τσολάκος και Γιώργος Θελερίτης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Καστανιάς και Στυμφαλίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Κατσιμπούλας και Μάρκος Λέγγας, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής. 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαχείριση του λιμναίου οικοσυστήματος, όπως του τα εξέθεσε με σαφήνεια και περιεκτικά ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, εντοπίζοντας ως σημαντικότερο την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται στις αποφάσεις. 

Ο δήμαρχος Σικυωνίων επικαλέστηκε την ευαισθησία του Κορίνθιου υφυπουργού Περιβάλλοντος και ζήτησε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων, εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας όσον αφορά στον ΑΟΣΑΚ, αλλά και ουσιαστική διαβούλευση και παρέμβαση του δήμου στη μεγάλη μελέτη που εκπονεί το Υπουργείο για την λίμνη. 

Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή τον δήμαρχο, που αναφέρθηκε και στον επίμονο και επίπονο αγώνα που έγινε να ενταχθεί η λίμνη Στυμφαλίας στα Σχέδια Διαχείρισης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που έγινε με το πρόγραμμα Life και την Τράπεζα Πειραιώς ώστε να προστατευτεί ο οικότοπος. 

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση στις αρχές του νέου έτους κατά την οποία θα συζητηθούν διεξοδικά τα ζητήματα αυτά και θα διαμορφωθούν προτάσεις που θα εξασφαλίζουν την οικολογική ισορροπία, αλλά και την αειφορία της λίμνης.

Η Στυμφαλία, όπως σημείωσε εύστοχα και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αποτελεί ένα περιβαλλοντικό κεφάλαιο όχι μόνο του δήμου Σικυωνίων αλλά όλου του ελλαδικού χώρου και της βαλκανικής χερσονήσου, το οποίο πρέπει προστατευθεί και να παραδοθεί στις νεότερες γενιές, αλώβητο. 
 

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis