Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ο Δήμος Επιδαύρου σε εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Σύμβολο φιλίας των Ιαπώνων με την Επίδαυρο

Ο Δήμος Επιδαύρου σε εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας με αφορμή τα γενέθλια του Αυτοκράτορα. Η σχέση φιλίας της Sasayama με την Αρχαία Επίδαυρο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 5 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ο Δήμος Επιδαύρου ήταν καλεσμένος στην εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με αφορμή τα γενέθλια του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και λόγω της αδελφοποίησης των πόλεων Αρχαίας Επιδαύρου και Sasayama (Nishiki Chao) το 1989.

26 Μαΐου 1988: Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη – στα πλαίσιο του Ιαπωνικού Φεστιβάλ Horonpia, αφιερωμένο στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια – μιας αντιπροσωπείας Ιαπώνων από την πόλη Sasayama στην Αρχαία Επίδαυρο για να δει το Ναό του Ασκληπιού-αρχαίου Θεού της Ιατρικής και σύμβολο της υγείας και της ευημερίας. Στην επιστροφή τους έφεραν την ιερή φλόγα του ναού η οποία μένει διαρκώς αναμμένη σαν σύμβολο φιλίας με την Επίδαυρο.

Επίσης, την 1 η Σεπτεμβρίου του 1989 μια ομάδα από την Αρχαία Επίδαυρο επισκέφθηκε την πόλη στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ασκληπιού, το οποίο φιλοτέχνησε ο ‘Ελληνας γλύπτης Μουστάκας χρησιμοποιώντας ελληνικά μάρμαρα.

Τον Σεπτέμβριο του 1993 γιορτάζοντας πέντε χρόνια αδελφοποίησης, 20μελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και πάλι την Επίδαυρο για να αναπτύξει περαιτέρω τις φιλικές σχέσεις των δύο πόλεων.

Η Sasayama από τότε που έγινε η συμφωνία αδελφοποίησης με την Επίδαυρο, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με άλλες χώρες και να πλησιάσει του ξένους πολιτισμούς, ενώ με ιδιωτική πρωτοβουλία ιδρύθηκε ο «Σύνδεσμος Διεθνούς Φιλίας» για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.