Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γκράφιτι στον Πελαργό Νέα Κίος

Το συμβολικό γκράφιτι στον «Πελαργό» και το μήνυμα για τον υγρότοπο Ναυπλίου - Ν. Κίου

Θα έχει και συνέχεια η εικαστική παρέμβαση στο παλιό εργοστάσιο κονσερβοποιίας.

Με σύνθημα «ΠΕΤΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ - ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ - ΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ - ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους φορείς και τους πολίτες για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής μεταξύ Ναυπλίου – Ν. Κίου και του Ερασίνου ποταμού.

Για να υλοποιηθεί η εικαστική παρέμβαση χρειάστηκε προετοιμασία πολλών μηνών: η αδειοδότηση για τη χρήση του χώρου από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, η εικαστική δημιουργία από τους Political Stencil, η επιλογή του χρόνου υλοποίησης, η αναζήτηση οικονομικών πόρων κ.λπ.

Παρά τα παρατράγουδα και τις τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ένα σημαντικό μέρος της εικαστικής παρέμβασης πραγματοποιήθηκε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί εν ευθέτω χρόνο με τη βοήθεια εικαστικών από την περιοχή και φίλων που αγκάλιασαν από την αρχή την προσπάθεια.

Απορίας άξιον ήταν η έλευση στον χώρο τριών περιπολικών της ασφάλειας μετά από ανώνυμη καταγγελία, για απροσδιόριστο λόγο, καθώς η δράση ήταν καθ' όλα νόμιμη και γνωστό τοις πάσι πριν αυτή λάβει χώρα στο παλιό εργοστάσιο του Πελαργού.

Γκράφιτι στον Πελαργό Νέα Κίος

 

Όπως σημειώνουν οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου:

«Θα πρέπει να γίνει μια αναφορά με ευχαριστίες σε ανθρώπους και φορείς, που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το διαφορετικό, μα τόσο δημιουργικό, αυτό τριήμερο.

Να ευχαριστήσουμε τη Δήμητρα Καραχοτζίτη, μέλος των φίλων του υγρότοπου, που με την επιμονή της μας έπεισε να γίνει η παρέμβαση. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, γιατί μπορέσαμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα για την περιοχή.

Να ευχαριστήσουμε τους Political Stencil, που μας συνέδραμαν ακούραστα και τις τρεις μέρες για να υλοποιηθεί η παρέμβαση. Σας βεβαιώνουμε ότι ήταν ένα πολύ κουραστικό, πολύ ζεστό, με πολύ άγχος, αρκετά τεχνικά προβλήματακαι πολλά απρόοπτα τριήμερο.

Ευχαριστίες και στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών που μας έδωσε άδεια για την παρέμβαση στο εργοστάσιο της ιδιοκτησίας της και στην Τροχαία Άργους για την άδεια υλοποίησης της δράσης.

Όλους τους πολίτες που ήλθαν και έβαλαν τη δικιά τους πινελιά.Στους  γονείς που έφεραν τα παιδιά τους να σχεδιάσουν στον τοίχο του Πελαργού. Ακόμα και αυτούς που πέρασαν και μας κέρασαν ένα κρύο μπουκάλι νερό.

Όσους βοήθησαν οικονομικά, με ιδιαίτερη αναφορά στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που αγκάλιασαν και οικονομικά την προσπάθεια.

Γκράφιτι στον Πελαργό Νέα Κίος

 

Αναφορά και στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δρεπάνου, Σωκράτη Δωρή, για όλη τη βοήθεια του το τριήμερο, καθώς κάποιοι άλλοι κοντινοί τοπικοί άρχοντες μας  σνόμπαραν επιδεικτικά.

Στα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν όλη την προσπάθεια.

Ωπ ….ξεχάσαμε μια αναφορά σε κάποιον.

Στον άνθρωπο που έκανε ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να έλθουν στον χώρο τρία περιπολικά της αστυνομίας (τρία, επαναλαμβάνουμε), μάλλον για να μας συλλάβουν (για να έλθουν τρία) μετά από ανώνυμη (!!!!!!) καταγγελία. Μήπως ο καταγγέλλων ανώνυμος πέρασε για να δει και αν κάνει καλά τη δουλειά της η αστυνομία;

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί που σνόμπαραν με τον τρόπο τους αυτή την προσπάθεια. Μπορεί να την θεώρησαν πολύ γραφική και όχι τόσο αγωνιστική.Το graffiti όμως είναι εκεί για να υπενθυμίζει σ΄ όλους πόσο σημαντικός είναι ο υγρότοπος.

Υ.Γ. Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, η εικαστική παρέμβαση δεν ολοκληρώθηκε πλήρως και θα συνεχιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή εικαστικών από την περιοχή μας και φυσικά όλων των φίλων που αγκάλιασαν τη δράση αυτή».

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.