Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Διαμαρτυρία Εργατικό Κέντρο Αργολίδας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Άργος

Φωνάζουν για το ασφαλιστικό.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 27 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 27 Φλεβάρη, στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίου Πέτρου, από την πλευρά Καποδιστρίου, στο Άργος. Συνδικάτα, εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ήρθε προς συζήτηση προχθές στη βουλή.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας πραγματοποίησε χθες συμβολική διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, ενώ το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας δηλώνει και αυτό τη συμμετοχή του στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

«Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου μέρα που ήρθε προς συζήτηση στη βουλή ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου -Βρούτση, που χτυπάει ακόμα περισσότερο την ασφάλιση και την υγεία των εργαζομένων και του λαού, ήταν και το «συνέδριο» παρωδία της ΓΣΕΕ. Ένα «συνέδριο» που δεν τηρήθηκε το καταστατικό, που έγινε με την παρουσία των ΜΑΤ και της αστυνομίας, με την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας πραγματοποίησε χτες συμβολική διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, καταγγέλλοντας τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, καθώς και τους ντόπιους εργατοπατέρες, που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο πάνω από 20 χρόνια.

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, έδειξαν ποιοι είναι πραγματικά και ποια είναι η δημοκρατία τους, αφού καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ για την αποχώρηση της αστυνομίας και των ΜΑΤ από το χώρο του συνεδρίου, απαγόρευσαν την είσοδο στους δημοσιογράφους για να μη μάθουν οι εργάτες τις πομπές τους, εμφάνισαν και νομιμοποίησαν σαν αντιπρόσωπους των εργαζομένων, 65 κραυγαλέες περιπτώσεις νοθείας και εργοδοτών και ταυτόχρονα με διάφορες μεθοδεύσεις έκοψαν αντιπροσώπους με το «έτσι θέλω» από μεγάλες και δραστήριες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, και πολλά άλλα. 

Τέτοιοι είναι! Μια χούφτα απαξιωμένοι εργατοπατέρες που δεν πατάνε σε κανέναν χώρο δουλειάς, που δεν βρήκαν να τους υπερασπιστεί κανέναν εργαζόμενο, για αυτό επιστράτευσαν μπράβους, ΜΑΤ και κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύει και τον τρόπο που εκλέγονται τόσα χρόνια, με νοθείες, με εργοδοτικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς.

Σε ένα τέτοιο «συνέδριο» παρωδία, με νομιμοποιημένους εργοδότες και εργοδοτικούς μηχανισμούς μες τα σωματεία, δεν μπορεί να εκφραστεί γνήσια ο εργατικός ταξικός συσχετισμός. Αυτό κρίνεται στους χώρους δουλειάς, εκεί που τα Συνδικάτα παλεύουν για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε, ταξικά και αποφασιστικά, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, με νέο αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 27 Φλεβάρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδιου-έκτρωμα για το ασφαλιστικό, στις 6:30μμ, πλατεία Αγ. Πέτρου, από την πλευρά της Καποδιστρίου, για να απαιτήσουμε

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!»

Εικόνα
Διαμαρτυρία

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας

Μετά την μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Συγκεκριμένα με το νέο ασφαλιστικό προβλέπεται:
Παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει.
Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν έως και το 70ό έτος.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.
Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται στο ελάχιστο
Δεν θα περάσει η κοροϊδία τους, θα μας βρουν μπροστά τους, θα είμαστε στο δρόμο οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια όσο τα δικαιώματα γίνονται κουρελόχαρτο! Θα μας βρουν απέναντι τους!

Πέμπτη 27 Φλεβάρη, 6:30μμ, πλατεία Αγίου Πέτρου – πλευρά Καποδιστρίου- Άργος

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο, να παραμερίσουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ και των 2
εργατικών κέντρων του νόμου, που αντί να υπερασπίζονται τα εργατικά συμφέροντα, στοιχίζονται πίσω από την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι με το νόμο για το Ασφαλιστικό «δεν γίνεται και τίποτα» και ότι επομένως δεν υπάρχει λόγος για να κινητοποιούνται!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑI ΤΩΡΑ:
-Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
-Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
-Καμία νέα περικοπή συντάξεων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους
μισθούς και στις συντάξεις.
-Επαναφορά όλων των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
-Επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58, με κατάργηση του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς ασφαλισμένους, αφού οι ασφαλισμένοι από το 1993 και μετά βγαίνουν στα 62, έχοντας ως στόχο να κατοχυρωθεί στα 55 έτη για τους άντρες και στα 50 έτη για τις γυναίκες που είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
-Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.
-Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.
-Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για μετανάστες και πρόσφυγες και δυνατότητα μεταφοράς αυτών των δικαιωμάτων στις χώρες καταγωγής τους, με υπογραφή διακρατικών συμβάσεων».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.