Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Στρουθοκαμηλισμός της αστυνομίας για το θάνατο του αστυνομικού στο Πορτοχέλι

Οι ανώτεροί του απλά τον μετέθεσαν και δεν νοιάστηκαν να βοηθήσουν, ώστε να μην υπάρξει αυτή η κατάληξη.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 11 Ιαν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η προσπάθεια να υποβαθμιστεί από την αστυνομία ο θάνατος του 34χρονου αστυνομικού στο μπάνιο της πολυτελούς βίλας που έμενε στο Πορτοχέλι και της 23χρονης κοπέλας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

ΑΡΘΡΟ του Άκη Γκάτζιου  Άκης Γκάτζιος

Ο χαρακτηρισμός από τη διοίκηση του τραγικού συμβάντος ως: «αιφνίδιος θάνατος» και ο στρουθοκαμηλισμός σε όσα συζητά η τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, δεν «μπαλώνει» τις ευθύνες των προϊσταμένων του.

Συνάδερφοί του λένε ότι είχε στοχοποιηθεί όταν ήταν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ - που γι΄ αυτούς ήταν συνυφασμένη με το όνομα του - και μετατέθηκε στην Αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας, που τον τοποθέτησε με τη σειρά της στο Κρανίδι, πριν 4 χρόνια. Οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «σκληρό».

Ε, και; Θα πει κανείς… ένας ακόμα «σκληρός» μπάτσος…

Ήταν όμως μόνο τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τον «υπερπατριωτισμό» του και το ερμηνευμένο κατά τον ίδιο καθήκον του ή και κοινωνικά στοιχεία που όφειλαν να λάβουν υπόψιν τους οι ανώτεροί του και οι συνάδερφοί του, ώστε πρώτα απ΄ όλα να βοηθήσουν τον ίδιο για να μην υπάρξει αυτή η κατάληξη; Η αδιαφορία της ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό, χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.

Η αστυνομία επισήμως δίνει το συμβάν ως αιφνίδιο θάνατο και έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Ο αστυνομικός και η φίλη του, βρέθηκαν νεκροί και δίπλα τους βρέθηκαν κάποια αντικείμενα που παραπέμπουν σε ναρκωτικά.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι γονείς της κοπέλας που ανησυχούσαν γιατί η κόρη τους είχε να δώσει σημεία ζωής τις δύο προηγούμενες ημέρες, πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Κρανιδίου όπου υπηρετούσε o 34χρονος και δήλωσαν την εξαφάνισή της. Οι συνάδερφοί του αστυνομικοί, που γνώριζαν ότι ο συνάδελφός τους ήταν φίλος με τη νεαρή γυναίκα, πήγαν αμέσως στο σπίτι που διέμενε και είδαν το ζευγάρι να είναι νεκρό. 

Και εδώ έρχονται οι ευθύνες της υπηρεσίας του… Μπορούσαν ή όχι να αποτρέψουν αυτό που συνέβη;

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org