Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Στροβιλίζοντας τους Ναυπλιώτες

Ο χορός των δερβίσηδων με τον Αλέξανδρο Φαρμάκη.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 11 Απρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σεμινάριο Στροβιλισμού στο Ναύπλιο, 20 – 21 Απριλίου 2019 με τον Αλέξανδρο Φαρμάκη στο ΣΩΜΑ Family Concept. Διάρκεια workshop: 7 ώρες (Σάββατο 15.00 με 19.00 / Κυριακή 12.00 με 15.00).

Κρατήσεις θέσεων απαραίτητες για τη συμμετοχή

Τι είναι ο στροβιλισμός;

Πρόκειται για μια διαλογιστική εκστατική πρακτική, που έχει τη μορφή περιστροφικού χορού (γνωστός και ως χορός των δερβίσηδων). Ο στροβιλισμός ευεργετεί τόσο σωματικά - αποτοξινωτικά, όσο πνευματικά και ψυχο-συναισθηματικά. Είναι μια πρακτική κοινότητας που μας παρέχει πολλά οφέλη αλλά κυρίως πρόσβαση στο αίσθημα της εσωτερικής ελευθερίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν την επιθυμία να στροβιλιστούν και να βιώσουν την εμπειρία της περιστροφής. Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία καθώς θα καλύψουμε τόσο το κομμάτι της προετοιμασίας (σωματικά και διαλογιστικά) όσο και σε ζητήματα τεχνικής.
Η συνεχής περιστροφική κίνηση μπορεί να ακινητοποιήσει το νου αλλά και να μας αποκαλύψει το βάθος της εμπειρίας που ανοίγεται συνέχεια μπροστά μας.

*Το σεμινάριο γίνεται σε συνδυασμό με την παρουσίαση της παράστασης Messier 51* στο θέατρο Τριανόν το Σάββατο 20/4.*

Σεμινάριο Στροβιλισμού στο Ναύπλιο

Βιογραφικό Εισηγητή

Ο Αλέξανδρος Φαρμάκης μαθήτευσε δίπλα στον Βίκο Ναχμία στον εκστατικό στροβιλισμό, το I Ching και τον διαλογισμό. Έχει εκπαιδευτεί και εξασκεί το Shiatsu και το Reiki (Master Usui Reiki). Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια πάνω στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις του Time Therapy (Effie Schoch), αλλά και του Process Work (PWI, DDI), και εκπαιδεύεται στο Emotionally Focused Therapy for Couples. Έχει σπουδάσει Νομικά και Φιλοσοφία του Δικαίου.

Ο Αλέξανδρος έχει ασχοληθεί με το θέατρο και την μετάφραση και έχει συμμετάσχει ως στροβιλιστής στις παραστάσεις Στροφοδίνες και Τζ. Ρουμί (Θέατρο Σφενδόνη – 2009, Μουσείο Μπενάκη κτ. Πειραιώς – 2010), ως στροβιλιστής στη Στροφοδίνη 3 (Bios Main – 2013), Στροφοδίνες (Φεστιβάλ Αθηνών – Πειραιώς 260 – 2015), ως στροβιλιστής και βοηθός σκηνοθέτη. Από το 2014 διδάσκει στροβιλισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org