Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

αντισηπτικά και άλλα είδη προστασίας κατά του κορωνοϊού

Στους δρόμους γιατροί και νοσηλευτές διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της πανδημίας

Προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση της χρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ζητά σύσσωμο το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων

Κινητοποιήσεις της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έγιναν σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία. Γιατροί και νοσηλευτές διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό σύστημα υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 8 και 10 το πρωί, υπογραμμίζει ότι «τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν» και «προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα» Η ομοσπονδία τονίζει πως έχει επισημάνει πολλές φορές τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας που προέρχονται από την ελλιπή στελέχωση και χρηματοδότηση.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν αναπτύξει κλίνες κορονοϊού πολλές φορές χωρίς να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας» και πως «πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές για τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ για κορονοϊό».

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «υπερβολική την απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε ποσοστό 80% και τη σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορονοϊού», εκτιμώντας ότι «θα αυξηθεί η νοσηρότητα από άλλες παθήσεις» και ζητά επαρκή χρηματοδότηση για τον τομέα της υγείας, άμεσα προσλήψεις προσωπικού, αλλά και την επίλυση οικονομικών αιτημάτων του κλάδου, όπως η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

(φωτο αρχείου)

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.