Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Στις 15 Σεπτέμβρη ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο αφαλάτωσης στο Κρανίδι

Πόσιμο νερό σε Κρανίδι, Πορτοχέλι και Κοιλάδα - Γιατί αντιδρά η αντιπολίτευση.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 9 Αυγ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα γίνει η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης από υπάρχουσες υδρογεωτρήσεις στην περιοχή Γκούρι Βιτόριζα στο Κρανίδι.

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 9 Αυγούστου, κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση πως με την στάση που κρατά βάζει εμπόδια στο έργο.

Κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης στο Κρανίδι

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση που με ανακοίνωσή της τονίζει πως η διαφωνία της έγκειται στον τρόπο που μελετήθηκε και προτάθηκε το εν λόγω έργο, και συγκεκριμένα στο ότι η αφαλάτωση θα γίνεται από νερό που προέρχεται από γεωτρήσεις και όχι από θαλασσινό νερό, όπως συμβαίνει σε πολλούς Δήμους της χώρας, όπως για παράδειγμα στην κοντινή Ύδρα.

Κι' αυτό γιατί «είναι γνωστό ότι ο υδροφόρος ορίζοντας της Ερμιονίδας είναι ήδη κατεστραμένος, ενώ και το κόστος αφαλάτωσης στη σχεδιαζόμενη από το Δήμο μονάδα θα είναι 60-65 λεπτά, ενώ με μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού θα είναι 2,5-3 €», σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη «Δυνατή Ερμιονίδα». 

Τέλος η πλευρά Γεωργόπουλου εκφράζει αντιρρήσεις και για τον χώρο που επελέγη για την κατασκευή της μονάδας, για λόγους ιστορικούς, δέσμευση του δωρητή της έκτασης για συγκεκριμένες χρήσεις, το ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον ιστό της πόλης κλπ.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος θα πρέπει να αντλεί και να επεξεργάζεται 9.000 κμ. νερού ημερησίως για να παράγονται τα 3.000 κμ. καθαρού νερού για κατανάλωση, τα οποία χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες σε πόσιμο νερό του Κρανιδίου, του Πορτοχελίου και της Κοιλάδας. 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org