Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μαρίνα Ναυπλίου

Στην τελική ευθεία η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και Ανταγωνιστικό Διάλογο, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία δημιουργεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα» δήλωσε η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και σημείωσε «είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται από Οικονομική Επιτροπή στη χώρα η διενέργεια διαγωνισμού στη χώρα με ΣΔΙΤ για την κατασκευή μαρίνας».

«Είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε Περιφερειάρχη τον κ. Πέτρο Τατούλη και ανήκουμε σε μια παράταξη της πλειοψηφίας που ανοίγει νέους δρόμους στη χώρα και δημιουργούν νέα μοντέλα ανάπτυξης. Για να προχωρήσουμε μπροστά τέτοιες αντιλήψεις και τέτοια διορατικότητα χρειαζόμαστε» τόνισε ακόμη κατά τη συνεδρίαση η κα Νικολάκου.

Στην τελική ευθεία η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου

Το έργο υπερψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας κ.κ. Γεώργιο Μπακούρη, αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Γεώργιο Πετρίτση, Ιωάννη Μπουκουβάλα, Ιωάννη Σαρρή, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Πελοποννήσου και της χώρας βρίσκει το δρόμο της υλοποίησης, δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Η κα Νικολάκου επέκρινε επίσης την προσπάθεια ορισμένων για διακοπή της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να μην ληφθεί απόφαση για το έργο και έκανε λόγο για απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, με δεδομένο ότι από το Μάρτιο του 2019 έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Επέκρινε επίσης τη στάση των κ.κ. Γόντικα, Πατσαρίνου και Γκανά οι οποίοι για ακόμα μια φορά επέλεξαν  την πολιτική φυγή.

Στην τελική ευθεία η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου

Πέτρος Τατούλης: «Πρώτη στο δίκτυο της Πελοποννήσου η μαρίνα του Ναυπλίου»

«Για μια ακόμα φορά δημιουργούμε το μοντέλο που θα αποτελέσει την πυξίδα στη χώρα στη δημιουργία μαρίνων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και σημείωσε ότι «δεν πτοούμαστε από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, πολιτικαντισμό και ιδιοτέλειες. Συνεχίζουμε το έργο μας μαζί με τους πολίτες».

«Η μαρίνα του Ναυπλίου αποτελεί την κορωνίδα των λιμενικών μας έργων» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αγοράς και θα απαιτήσει, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από την ιδιωτική οικονομία.

«Θα αποτελέσει την πρώτη μαρίνα στο δίκτυο των μαρίνων που έχουμε δρομολογήσει, όπου αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι μαρίνες της Μονεμβασιάς και της Κορώνης, ώστε να διεκδικήσουμε σε εθνικό επίπεδο μεγάλο μερίδιο του τουρισμού σκαφών αναψυχής της Μεσογείου» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.