Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Στην Αχαϊα οι δρόμοι φέρνουν τουρίστες και στην Αργολίδα τους διώχνουν!

Αυξήθηκαν 30% οι τουρίστες στα Καλάβρυτα λόγω της Ολυμπίας Οδού - Παραμένει τραγική η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Αργολίδας.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 22 Σεπ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Καταλυτικό ρόλο έχει παίξει η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στα Καλάβρυτα, τονίζει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και Καταλυμάτων της περιοχής, Κωνσταντίνο Δαφαλιά.

Ο κ. Δαφαλιάς μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως οι αφίξεις επισκεπτών το 2017, που ήταν ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, έφθασαν τις 27.000, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν συνολικά στις 45.000.

Σε σύγκριση με το 2016, συνεχίζει, «η αύξηση ανέρχεται περίπου σε 25% με 30%, ενώ όσον αφορά το 2018 λέει ότι η χρονιά ξεκίνησε δυναμικά, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει αύξηση περίπου 15% σε σύγκριση με το 2017».

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων και καταλυμάτων της περιοχής, ο αυτοκινητόδρομος μείωσε χρονικά την απόσταση από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και την Πάτρα καθώς και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και από το λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Τις πρώτες ενδείξεις για τη μεγάλη αύξηση των επισκεπτών το 2017, λέει ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, «τις είχαμε τον Νοέμβριο, καθώς διαπιστώναμε ότι ερχόταν πολύς κόσμος, χωρίς να έχει ανοίξει το χιονοδρομικό κέντρο».

Ολυμπία Οδός

Στην τύχη της η Αργολίδα

Από την άλλη καμία βελτίωση δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Αργολίδα με την πρωτεύουσα, παρά το γεγονός ότι αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχαν καν πινακίδες στην Ολυμπία Οδό προς Ναύπλιο! Αλλά και τώρα που μπήκαν, μήπως βελτιώθηκαν οι προσβάσεις;

Πόσα χρόνια θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα για το έργο της παράκαμψης από την Εθνική οδό στον δρόμο των Μυκηνών;

Η σύνδεση με την Εθνική Όδο για γρήγορη πρόσβαση επισκεπτών, σε συνδυασμό με την ποιοτική παροχή υπηρεσιών, θα μπορούσε να απογειώσει την τουριστική κίνηση στο νόμο. 

Η Σύνδεση της Εθνικής οδού Κορίνθου Τρίπολης στο ύψος των Δερβενακίων με το οδικό τμήμα Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά), δυστυχώς παραμένει στα χαρτιά. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των Αργολιδέων που έχει ανακοινωθεί πολλές φορές, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί.

Μέχρι τότε ας απολαμβάνουμε την πρόοδο των άλλων...

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org