home design 800x400
home design 1170Χ320

Στη Βυτίνα θα γίνουν τα γυρίσματα ταινίας για τον Άγιο Παΐσιο

Γυρίσματα μίνι σειράς για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου θα γίνουν στη Βυτίνα. Αυτό αποκάλυψε η πρόσκληση για κάστινγκ που έκανε η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης. 

Συγκεκριμένα, στην πρόσκληση αναφέρεται ότι για τις ανάγκες γυρισμάτων μίνι σειράς με θέμα τη ζωή του Αγίου Παΐσίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν αρχές Φλεβάρη, στην περιοχή της Βυτίνας, ζητούνται άτομα όλων ηλικιών, (κάτοικοι των γύρω περιοχών) για να συμμετάσχουν ως βοηθητικοί ηθοποιοί επ’ αμοιβή. 

Θεατρική Ομάδα Τρίπολης

Ποιος ήταν ο Άγιος Παΐσιος

Ο Γέρων Παΐσιος γεννήθηκε στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας το 1924 και η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στον Αγιο Γεώργιο στον Πειραιά και στη συνέχεια πήγε στην Κέρκυρα, όπου και διέμεινε προσωρινά στο Κάστρο. Από μικρός ο Αρσένιος συνεχώς είχε μαζί του ένα χαρτί, στο οποίο σημείωνε τα θαύματα του Αγίου Αρσενίου. Εδειχνε ιδιαίτερη κλίση προς τον μοναχισμό και διακαώς επιθυμούσε να μονάσει. Οι γονείς του χαριτολογώντας, του έλεγαν «βγάλε πρώτα γένια και μετά θα σε αφήσουμε», όπως διαβάζουμε στην επίσημη βιογραφία του.

Ο πατέρας Παΐσιος πρώτη φορά εισήλθε στο Αγιο Ορος για να μονάσει το 1949, πήρε το όνομα Παΐσιος και ξεχώρισε για την εργατικότητά του, τη μεγάλη αγάπη και κατανόηση που έδειχνε για τους «αδελφούς» του, την πιστή υπακοή στο γέροντά του, την ταπεινοφροσύνη του, αφού θεωρούσε εαυτόν κατώτερο όλων των μοναχών στην πράξη.

Ο Γέρων Παΐσιος ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος. Οι εγκύκλιες γνώσεις του περιορίζονταν στο επίπεδο του δημοτικού. Παρ’ όλα αυτά ξεχώριζε για την απλότητά του και την έντονη αγωνία που τον διακατείχε για την βοήθεια των συνανθρώπων του, που αναζητούσαν ένα πνευματικό καθοδηγητή. Η υπακοή, η άσκηση, η ταπείνωση, η ευσέβεια, το φιλότιμο και πάνω από όλα η αγάπη και η μακροθυμία, αποτελούσαν τρόπο ζωής για τον ίδιο, αλλά και διδαχές για όσους αποζητούσαν ένα λόγο παρηγοριάς ή κάποια επίλυση προσωπικού προβλήματος.

Ο Γέροντας πραγματοποίησε και αρκετές προφητείες. Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν τον ελληνισμό, την Μεγάλη Ιδέα αλλά και πολιτικές εξελίξεις. Επρόκειτο για ένα αμάλγαμα εθνικισμού, πατριωτισμού και σκοταδισμού που με τη διάχυτη πίστη ότι έκανε θαύματα και θεράπευε παντός είδους ασθένεις δημιούργησαν την εικόνα του ως αγίου. Κάποιοι πιστεύουν ότι προέβλεψε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και όλες τις γεωπολιτικές μεταβολές στην Ευρώπη. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis