Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιάννης Ανδριανός Νοσοκομείο Άργους

Στη βουλή ο Ανδριανός για την επίθεση στο νοσοκομείο Άργους

Ανησυχητική η συχνότητα που έχουν λάβει αυτά τα περιστατικά στην Αργολίδα.

Η νέα επίθεση εναντίον ιατρών και υπαλλήλου φύλαξης στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, καθώς δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αφού το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Αύγουστο στο νοσοκομείο του Ναυπλίου. 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Α. Ξανθό, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μ. Καλογήρου και Προστασίας του Πολίτη κ. Ο. Γεροβασίλη.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά τον ξυλοδαρμό ιατρού στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου στις 23 Αυγούστου 2018, νέο περιστατικό ξυλοδαρμού δύο εφημερευόντων ιατρών και υπαλλήλου φύλαξης σημειώθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους .

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε περιστατικό βίας, τονίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, την ώρα μάλιστα που, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Ο Ιατρικός Σύλλογος ήδη προγραμματίζει συναντήσεις με Εισαγγελία, Αστυνομική Διεύθυνση, Τοπική Αυτοδιοίκηση και την 6η ΥΠΕ.

Κατόπιν αυτού, και δεδομένης της ανησυχητικής συχνότητας που έχουν λάβει αυτού του είδους τα περιστατικά στην Αργολίδα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι συγκεκριμένες δράσεις θα αναλάβει για την έμπρακτη εγγύηση της ασφάλειας του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους και της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και την αποτροπή της επανάληψης αντίστοιχων απαράδεκτων περιστατικών ώστε να μπορούν απερίσπαστοι να επιτελούν το καθήκον τους».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.