Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Στη φάκα για πλαστογραφία 16 γιατροί της Αργολίδας

Βιομηχανία αντιγραφής συνταγών με δράστες γιατρούς και υποκινητές φαρμακευτικές.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 7 Νοε. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Πάνω από 1.000 γιατρούς ανά την Ελλάδα εντόπισαν οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι συνταγογραφούσαν παράτυπα επιθέματα κατακλίσεων. 16 από αυτούς στην Αργολίδα.

Ενώ είναι υποχρεωτική η προσκόμιση φωτογραφίας από την περιοχή του σώματος του κάθε ασθενούς που χρειάζεται επίθεμα, οι εν λόγω γιατροί συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την πάντα την ίδια φωτογραφία από το 2015.

Ο χάρτης με τις περισσότερες πλαστογραφίες:

Η λίστα με τους γιατρούς

Στο πόρισμα των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ επισημαίνεται:

«Διερευνήθηκε υπόθεση, με βάση στοιχεία της Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, όπου διαπιστώθηκε ότι πλέον των 1000 ιατρών παραβαίνουν την οδηγία του ΕΟΠΥΥ περί έκδοσης ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για χορήγηση επιθεμάτων κατακλίσεων με χρήση και της εικόνας του έλκους. Χρησιμοποιείται δηλ. η ίδια φωτογραφία βλάβης, από διαφορετικούς ιατρούς ή τον ίδιο γιατρό, για διαφορετικούς ασφαλισμένους, με χρήση αναληθών στοιχείων (ανεύρεση φωτογραφιών βλάβης δέρματος που επισυνάφθηκαν σε περισσότερες της μίας γνωμάτευσης).

Οι φωτογραφίες έλκους ταυτοποιήθηκαν μεταξύ τους με τη μέθοδο της ψηφιακής ανάλυσης, από τη Δ/νση Πληροφορίκής του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις δηλώθηκε αναληθώς στη γνωμάτευση και η συνύπαρξη νόσου Σακχαρώδους διαβήτη σε ασφαλισμένους στους οποίους χορηγήθηκαν επιθέματα».

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.