Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανατιμήσεις λαϊκές

Σταλακτίτες σε πορτοκάλια στην Αργολίδα και ανατιμήσεις - φωτιά στις λαϊκές

Ο παγετός και οι επιτήδειοι πήγαν τις τιμές στο θεό - Δεν δικαιολογούνται οι αυξήξεις λέει ο Βορίδης και προαναγγέλει σαφάρι ελέγχων σε Πελοπόννησο.

H κακοκαιρία, έφερε κύμα ανατιμήσεων στα οπωροκηπευτικά με αποτέλεσμα οι τιμές στα προϊόντα εποχής να εμφανίζονται αυξημένες στις λαϊκές αγορές έως και 130%, μέσα σε μια εβδομάδα!

Από τη μια ο χιονιάς και ο παγετός και από την άλλη διάφοροι επιτήδειοι πυροδότησαν τις τιμές σε μια σειρά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως τα κηπευτικά με τον αρμόδιο υπουργό να εξαγγέλει ελέγχους.

«Μας κατέστρεψε η παγωνιά... Ειδικά στο Ναύπλιο, ο άνιθος που βλέπεις από 0,50 ευρώ το ματσάκι, πωλείται τώρα ένα ευρώ και δεν υπάρχει» είπε έμπορος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ.

Τη μεγαλύτερη ζημιά την έπαθαν τα κηπευτικά, όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα χόρτα. Η παραγωγή σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αττική καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στον Αργολικό κάμπο οι χαμηλές θερμοκρασίες ήταν η αιτία που εμφανίστηκαν σταλακτίτες σε πορτοκάλια. Το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί όταν υποχωρήσει ο παγετός.

Σταλακτίτες σε πορτοκάλια

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης είπε ότι δεν δικαιολογούνται ανατιμήσεις και προανήγγειλε ελέγχους για τις τιμές σε Πελοπόννησο και Βοιωτία όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις.

Τα πορτοκάλια τσίμπησαν σε λίγα 24ωρα 20 λεπτά το κιλό, τα χόρτα πωλούνται 50 λεπτά ακριβότερα όπως και το μπρόκολο, ενώ μικρότερες ανατιμήσεις παρουσιάζονται στα μαρούλια.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Star:

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.